- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #94529552 #31300 üzenetére
+1
Mindenképp el kell kérni a távirányítót és a legjobb, ha (van rá lehetőség) mindjárt két pendrive-on visz azonos minőségű legalább 2-3 perces kiváló minőségű FHD anyagot, akkor két tévén is egyből azt látja mindenféle csatit kihagyva. Aki ennek nem jár utána, utána maximum csak kesereghet, hogy otthon még trágyább a minőség, mint amit a boltban látott. Én vagyok a vevő, ő van értem, nem fordítva.
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
TV vásárlásán gondolkodom. 70%-ban XBOX One-hoz lenne használva, 20%-ban TV-nek, 10%-ban pedig gépre kötve, onnan film lejátszására.
Átlagosan 2,5 - 3 méter lenne a maximális távolság a TV-től.
Mikre kell figyelnem?Samsung párti vagyok, de nem elvakultan.
Amit eddig kinéztem:
Samsung UE-40J6350SUXZG (ez ívelt)
Samsung UE-40J5580SUXZGVan értelme ekkora méretnek ekkora távolságban, hogy ívelt legyen?
Ami Nekem fontos:
FULL HD, belső DVB-C, DVB-T tuner, HDMI bemenetből legalább 2.Köszönöm a segítséget.
-
HagaNRG
őstag
válasz Integrator #31302 üzenetére
Annyiban fűznék hozzá, hogy az ívelt TV nagyon nagy flash mostanában a rokonok előtt, de amúgy semmilyen méretben nem kell vele foglalkoznod, még 75"-ben sem, nemhogy 100 cm-esben.
Még 2 év és ugyanolyan nehéz lesz az ívelt csodákat eladni, mint a projektoros TV-ket.
(néha csak csodálkozom, hány menő, százmilliós családi házban áll még mindig projektoros TV, mert a gazdája annak idején a vagyonát ráköltötte, most meg sajnálják szemétre dobni, mert kb. semennyiért sem lehet eladni őket) -
vond
MODERÁTOR
Kellemes ünnepeket a topiklakóknak!
Lenne egy kérdésem:
A főleg IPS paneljeiről ismert LG VA paneles tévéi vannak olyan jók, mint a már amúgy is VA panellel operáló más márkák készülékei? Általános képminőségben, feketeszintben, mozgásmegjelenítésben, stb. hogyan viszonyul egy VA paneles LG LF652 (vagy LF630/632) más nagyobb márkák hasonló árú, szintén VA paneles, alsó-közép kategóriás TV készülékeihez képest? Pl. Samsung H6400, J6200, Sony W705, Panasonic 630, stb...
LG-nek tetszik a menüje, a rendszere, a médialejátszó képességei, és még valamennyire a kinézete is. A Samu H6400-nak jó képe van, de iszonyat randa azzal az átlátszó kerettel, meg a fényes talppal. J6200 már szebb egy fokkal. Sony-nak, Panának meg valamiért félek az okostévé rendszerétől.
Keresek, keresek, de nem igazán találok normális teszteket a neten, ahol a fenti példányokat meg lehetne ismerni, vagy akár össze lehetne hasonlítani.
A nappali elég sötét, és nem is túl nagy kiterjedésű. Kb. 2 méterről néznénk a TV-t, amin általában HD filmek, sorozatok, valamint HD/SD TV adások (nagyrészt NFL meccsek) mennének. Jól gondolom, hogy ilyen körülmények között a 40-43" az ideális méret, és megfelelőbb lenne a VA panel, ugye?
Szeretnénk körültekintően dönteni, mert egy 100-150 ezres TV is elég nagy megerőltetés a családi kasszának.
Köszi!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
törölt tag
válasz Integrator #31302 üzenetére
-
Integrator
aktív tag
válasz #94529552 #31308 üzenetére
Szia.
Miben jobb a 6-os széria az 5-ösnél, és mennyiben jobb? Igen, német modellt jelöl, jelenleg Németből tudok rendelni, 2-3 hónap múlva mennék Vele haza. Gondolom ezek ilyen multi-language cuccok, simán tudom magyar nyelven is használni, nem?
Amúgy itt nézelődöm, Őket ismerem itt helyben, ill. szeretem: - link -Ha ebből a kínálatból segítesz szűrni, hogy melyik volna a legjobb, megköszönném. Akár privátban is.
[ Szerkesztve ]
-
pimmi
senior tag
egy ilyen sony mennyit ér meg, egyáltalán megéri venni még ilyet? köszi KDL-46EX402
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szeretnénk körültekintően dönteni, mert egy 100-150 ezres TV is elég nagy megerőltetés a családi kasszának.
Mindenképp az általad említett H6400, illetve Samsung, ha a képminőség és a fekete rész döntő. Ha nem, vagy a tv kerete a lényeg, akkor bármelyik LG, ami belefér ebbe az összegbe..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Integrator #31309 üzenetére
A 6-osnak jobb panelje és elektronikája van, és minőségibb kivitel. De 40"-ban nincs ott J62xx, viszont arra a távolságra jobban megfelelne neked ez a nagyobb 48J6250SUXZG , és nem is drágább a 40"-os íveltnél. Ezt a nyelvi dolgot kérdezd meg a Samsung topikban. Az ottani garancia sztem itthon nem lesz érvényes, de kérdezz rá inkább erre is.
vond Mindenképp azt érdemes választani, ami neked tetszik, vagyis megtekintés és próba után, és nem azt ami másnak tetszik. Szerintem. Igen, van olyan a VA paneles LG mint a Samsung. Erről meggyőződhetsz személyesen egy üzletben, vagy az LG topikban olyanoktól, akinek VA paneles tévéjük van. Samsungból a 40J6200-as jobb választás a 40H6400-nál, és ezt olyan mondta, akinek mindkettő volt otthon. A Pana CS630E is jó tévé, már én is néztem élőben. Az okostévé rendszerektől nem kell félni, mert úgyis alig fogod használni.
-
Azurooandrew
tag
-
superecneB
őstag
Sziasztok!
200.000 Ft körül szeretnék vásárolni tv-t a nappalinkba. (250.000 fölé nem szívesen mennék)
Távolság a tvtől: ~2600mm.A nappaliban olyan ~50Mbps WiFi lefedettségem van (Google Nexus7-tel mérve 5Ghzn) és olyan 25 Mbps 2.4 Ghzn. Nem tudom ez elég -e a DLNA funkciónak.
Tabletet és telefont jó lenne ha tudnék csatlakoztatni (LG-n már használtam ilyet a többi tvn nem ismerem)Miket lenne érdemes megnéznem élőben (egy MM van a közelben). Vagy van olyan best buy amibe bátran belevághatok anélkül hogy megnézem?
A 3.5mm-es jack kimenetre egy Sony sztereo hangfalpárt raknék egy Denon erősítővel. Van olyan megoldás ahol a tv távirányítón állítva a hangot változik a hang? (így nem kéne két távirányítóval babrálni)
[ Szerkesztve ]
-
Integrator
aktív tag
válasz #94529552 #31313 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Viszont, ha már 48-asokat ajánlasz, akkor p. nem volna ez jobb; Samsung UE-48JU6450UXZG
Ha jól látom, ez is 6-os széria csak nem FullHD, hanem UHD.Köszi,
-
gprspeter
senior tag
Képminőséget és ár/érték arányát tekintve melyiket javasolnátok leginkább:
Panasonic TX-55CS630E (5Év garival ~290e)
SONY KDL-55W805C (~295e)
Samsung UE55H6400 (~250e) -
törölt tag
válasz Integrator #31316 üzenetére
A Samsung topic Téma összefoglaló elolvasása megvolt? Mert akkor lehet, hogy nem akarnál 6-os UHD-t venni. Inkább a JU7xxx UHD-t javasolják helyette, azt pedig te tudod milyen felbontású tartalmakat néznél rajta, és szükséges-e az UHD tv. Lehet hogy németben már kánaán van UHD adásból, de itt nincs 1 db sem.
-
Integrator
aktív tag
válasz #94529552 #31318 üzenetére
Nem volt meg. Azért hívják ezt fórumnak, mert itt írhatok konkrét kérdéseket. Ellenkező esetben Google-t használnék cikkek keresésére.
Egyelőre nem hinném, hogy néznék rajta bármi UHD-t, csak simán azért agyalok rajta, mert ha most 100 EUR a különbség egy sima FullHD, és ugyan olyan UHD között, és azt mondjátok, hogy ár/érték arányban megéri az a +100 EUR, akkor azt venném meg.
-
törölt tag
válasz Integrator #31319 üzenetére
Azért hívják ezt fórumnak, mert itt írhatok konkrét kérdéseket. Ellenkező esetben Google-t használnék cikkek keresésére.
Ez is egy szempont. -
virkir
veterán
válasz Integrator #31319 üzenetére
ha most 100 EUR a különbség egy sima FullHD, és ugyan olyan UHD között,
Kb három napja magyarázzák, hogy azonos árban sokkal gyengébb az UHD mint a FHD.
Azonos árban több kategóriával gyengébb készüléket kapsz."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
ottesz
aktív tag
Hát...naa. Annyi mindent átolvastam, keresgéltem milyen 32" TV-t vegyek (csak ez fér el) de nem sokra jutottam...Mire azt gondolnám na megvan, akkor olvasok olyat róla , hogy mégse...Nekem a kép minőség számít mivel csak filmnézés és TV-zésre lenne használva...
Az alanyok:32" J6300 Ívelt Full HD Smart TV (az ívelt világ nem az én ízlésem)
32" J5500 Full HD Smart TV
LG 32LF630V
LG 32LF650V (ezt a márkát nem szeretem , de jókat írnak róla 3D nem lenne fontos)
Panasonic TX-32CS600EW (ezt a márkát kedvelem, de nem olvastam olyan jókat róla)Ha valakinek lenne más javaslata azt is meghallgatom. Akár lenne itt valakinek használt eladó és még garanciás beszélhetünk róla!(csak 32")
És KÖSZÖNÖM a fáradságát aki válaszol rá!!!! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz superecneB #31315 üzenetére
A képminőség számít? Ha igen...
A kettő üti egymást, ha az FHD-t tényleg valós pompájában akarod élvezni és ez az elsődleges szempont. Mármint, 2.6 méterre legalább egy 165-ös tv kell, az meg köszönő viszonyba sincs a 200 ezerrel sajnos, de még a duplájával sem. Ha nem fontos a képminőség (FHD képpont láthatóság), akkor bármi jó.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Kollégám keresne magának kicsit nagyobb TV-t számítógép monitornak. Két típust nézett ki magának:
Hisense illetve Samsung
Mivel csak és kizárólag PC monitornak lenne használva, melyiket ajánlanátok? Más tippet is szívesen venne kb ebben az árkategóriában
Köszönöm!Még annyi, Angliában dolgozik, tehát jövet itthon nem annyira ismert márka, típus is
[ Szerkesztve ]
-
szityo83
tag
Sziasztok!
55"-os full hd tv- szeretnék venni.
A kiszemelt : LG 55 LF652V
Mi erről a tv-ről a véleményetek?
Esetleg ebben a kategóriában más ajánlat? -
dokee78
félisten
Erről vélemény? SONY KDL-40R450
120 max 130k áron kellene 40-es tv lehetőleg nem IPS.
Okos esetleg 3D.
Jöhet 3d nélküli Smart is. -
Dinter
addikt
Üdv.
Nem TV, de ahhoz kapcsolódó kérdésem lenne.
Van olyan eszköz, amely vezeték nélkül, másik szobába, esetleg ugyanabba a szobába megfelelő képet tud tükrözni TV-re, pl. játékot? Vagy csak a kábeles megoldás jó minőségű? -
superecneB
őstag
Szia,
Nem érdekel a felbontás, csak nem nagyon kapni FHD-n kívüli tv-t... Szívemhez legközelebb egy HDready pana plasma lenne de azokat már nem kapni újonnan. Használtan meg nem merek. Főleg az asszonnyal filmezünk meg ő sorozatokat néz azok meg szerintem csak ilyen 720ps történetek.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz superecneB #31328 üzenetére
Nem vagy kicsit lemaradva? Már az animék is egy ideje FHD-ben jönnek, ha nem kutyaütő bandától valók.
Vagy nem amcsi sorozatról van szó?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz superecneB #31328 üzenetére
Akkor, akár egy 165-ös technika is jó lesz, ha nem a (kép)minőség a szempont és az kijön 200 ezerből is meg jó nagy is. Vagy esetleg, ha (jóval) jobb minőséget szeretnél, akkor 250 ezer körül egy 55-ös Samsung H6400.
-
superecneB
őstag
Manapság ilyen fapad HDReady tvből valami nagyot nem lehet kapni?
Van esetleg valami webshop ahol beragadt plasmákat még meg lehet csípni?Most egy szar 49" Sharpunk van amit egy black friday leárazáson vettem, pusztán papírra leírt adatok alapján azthittem jó lesz de egy katasztrófa az egész. Lefagy, lassú, feliratokat egyesével át kell mentenem unicode kódolásra, azt írtam már hogy lefagy?
Most az áruvisszaküldési procedúrát tolom remélem sikerül és akkor kipótolnám azt a 170k-t olyan 200-220-ig, vagy ameddig tanácsoljátok, bár a 250.000 már elég húzós ha azt nézem mennyit használjuk, pontosabban mire és mennyire úgymond laikusak vagyunk, de megnézem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz superecneB #31331 üzenetére
Nincs, és megmondom őszintén (meg itt bárki leírja ugyanezt), az olcsó húsnak híg a leve alapján mindig ez lesz, konkrétan kiborítanak az ócska rendszerrel és a még ócskább alkatrész gagyiságukkal a tévék, ezért írtam, hogy bár a H6400-nak is szoktak lenni szoftveres hülyeségei, szinte összehasonlítatlan a többi alsó kategóriás szarral.
Ha nem akarsz beleőrülni ezekbe (mint írtad lefagyás és egyéb baromságok), kifizeted a minőséget. Ez van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz superecneB #31335 üzenetére
Én ezt venném.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Épp most akarok TV-t venni... Gőzöm sincs mit vegyek... Van erre a célra 160e... Minimum 40"-t szeretnék. Elsősorban LG-t néztem, a Samsungtól viszolygok. (Mielőtt valaki elkezd leszólni: samsung telefon, noti és TV is volt/van a lakásban. Minden eszközzel csak a bajom volt eddig, úgyhogy azt inkább hanyagolnám.)Kérem segítsetek. Mit ajánlotok? Nem kell 3D, Smart funkciókat kb sose fogom használni, viszont szeretnék gépről filmeket, sorozatokat nézni.
Most úgy oldom meg, hogy pendrivre-re másolom, azt bedugom a TV-be (Technika TV ) és megnézem. Vagy lejátsza, vagy nem... (bár általában lejátszja, de bosszant, ha nem...)
Úgy gondolom, bár nem értek hozzá, hogy a smart rendszerű TV-ket rá tudom kötni a routeremre, vagy nas-ra és utána már menne a lejátszás...
Vagy rosszul gondolkodok? Köszönöm a segítséget előre is!Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Tomek979
tag
Sziasztok!
Haver venni szeretne egy led 3d tvt vagy egy uhd tv-t. Van rá max 250ezer forintja.
Milyen tipusokat ajánlanátok ebben a két kategóriában? És melyiket lenne érdemesebb megvenni a két típusból? -
félisten
Sziasztok!
Én is TV-t keresek, de nekem most valami elképzelésem is van. Jelenleg ezen filmezek [link], nekem megfelel a képminősége meg a tudása (mindent lejátszik), de kicsi. Ebből lehet szerezni mondjuk 55 colosat? Vagy mi ennek a mai megfelelője?
Köszi!
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
szombatitomi
senior tag
Sziasztok!
Tévé vásárlás előtt állok, 2+1 kiszemeltem van.
LG 42LF652V
Samsung UE40H6400Ezek tudják azt, amire szükségem van, és árban pont megegyeznek. A két márkát ismerem, nekem mindig Samsung volt, szeretem a képminőségüket, viszont a passzív 3D jobban tetszik, és a 3D funkciót kihasználnám. A kettő közül ti melyiket vennétek inkább? 80-20%-ban lenne használva PC-vel összekötve filmezésre, illetve tévézésre.
Van egy harmadik lehetőség, egy Philips 47PFK6549, amiről túl sok információt nem találtam, és élőben nem is láttam még, de csak 15 ezer forinttal drágább, mint a két másik, és ez 47"-es, ugyanúgy Full HD, passzív 3D, és ami igazán megfogott, hogy ambilightos, viszont Philipssel nem sokat találkoztam még, milyen a képminőségük? Van valakinek erről tapasztalata?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
válasz szombatitomi #31340 üzenetére
Ember! Ugyanezeket néztem én is! De még a Philips is a listán van! Itt vannak megnyitva a tabokon Nagyon király... Kíváncsi vagyok, mit fognak mondani
[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
szombatitomi
senior tag
válasz toth_janika #31341 üzenetére
Na akkor most már még kíváncsibb vagyok!
-
törölt tag
válasz toth_janika #31337 üzenetére
LG 40LF632V [link], vagy ennek a nagyobb, 43"-os változatát. De a Smart3D-s 42LF652V[link] se sokkal drágább.
Tomek979 Inkább FHD-t vegyen, mint az LG 55LF652V-t, mert UHD-t csak nagyon alap minőséget kapna ennyiből. Az áráról annyit, hogy dec 31-ig volt akcióban 235k-ért a Metróban, érdemes ott megnézni, hátha még maradt ilyen áron.
Mellesleg ott hivatalos garanciát adnak tudtommal.Plazmacucci Abból már nincs, mert már 3 éves típus. Az 55H6500 lenne a megfelelője, de már nem kapható. Most a majdnem olyan tudású szintén 2014-es55H6400 van még helyette, 2015-ben nem csináltak FHD 3D-s tévét a Samsungnál.
-
törölt tag
Ha passzívot vennél, akkor nincs miről beszélni: LF652V. Ha a márkahűség számít, akkor H6400. Meg ott van a 2 márka topikja, ahol véleményeket, tapasztalatokat lehet szerezni, és utána jöhet a nem túl egyszerű összehasonlítás egy üzletben. Kép, hang távirányító, funkciók, vagy például a menü sebességét, mert némelyiknél kicsit lassabb, mint a régi tévéknél, a hülye Smart rendszerek miatt. Fontos dolog még a vásárlás helye, és ezzel együtt a garancia témaköre is(gyári vs bolti hátránya), erről információkat a 2 márka Topik Összefoglalójában találni, amit ajánlatos átolvasni vétel előtt, majd utána is, sok hasznos dolog van ott a használatról és vagy még a beállításokról.
superecneB
3D nélküli: Samsung UE48J6200 + LG 49LF632V
3D-re 220k-ért van most jó tévé. LG 50LF652V -
félisten
válasz #94529552 #31346 üzenetére
Köszönöm szépen. Közben rájöttem, hogy a 3D-t nem is használom, esetleg az is jó lehet amit superecneB kollégának ajánlottál. Igazából az számítana, hogy a panel benne ne legyen rosszabb. Sajnos van vacak tv a családban, aminek szürke a feketéje
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
lorinser
senior tag
Szia!
A Philips 47PFK6549 szerintem jobb ajánlat az LG-nél (méret, Ambilight, jobb képfeldolgozó motor). Ami hátrány, hogy SMART-ban gyengébb némileg és a menü sebessége sem a leggyorsabb (bár a legutóbbi SW frissítéssel sokat javult). Ezekkel szemben viszont ott van a képminőség. Az LG-nél ráadásul panaszt hallottam a 3D-re, én pl. a Philips TV-en nem vettem észre fekete csíkokat. De még nézz be a Philips topikba is.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest