- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hívószám-hamisítás
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adodaniel
őstag
válasz interstate76 #21499 üzenetére
Kérlek linkeld a hozzászólást, ahol parasztvakításnak (ezzel a jelentéstartalommal!) tituláltam az ambilightot. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
DougButabi
tag
Lehet, hogy THX, meg megírják a szakoldalak, de személyes véleményem, illetve nem is véleményem, csak kérdezem, miért is kell a felbontásból kiindulni ha az ideális távolságot akarom meghatározni?
Ha 4K-s tévét veszek majd 4K tartalommal, akkor felére csökkennek majd ezek a távolságok?
2 méter átmérőjű TV-t majd másfél méterről fogjuk nézni, hogy lássuk a részleteket?Nem inkább az optimális látószög lenne a a számítás alapja, az ember biológiája, vagy valami ilyesmi állandó dolog?
-
BBéci
legenda
válasz DougButabi #21502 üzenetére
De, minden pontosan stimmel, amiket leírtál.
A THX megad látószöget is, amit a cikkben megemlítettem.
Azért kell figyelembe venni a felbontást, mert amennyiben az ideálisnál távolabbról nézed, elvesznek azok az apró részletek, amiért az egészet kitalálták, amitől életszerű, valósághű lesz a látvány. És igen, az UHD (4K) még kisebb nézési távolságot igényel. Ezért írtuk azt többen, többször, hogy 55 colos képátló alatt semmi értelme. Kb. egyharmadával kellene közelebbről nézni, mint a full HD-t.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Viktoár
addikt
Véleményem szerint marketing az egész,lehet az THX vagy bármi más nagy nevű akárki.
Értem én, valahol meg kell szabni hogy milyen távolságról mekkora tv-t érdemes nézni de ezek a számok hogy jönnek ki ha mindenkinek más a szeme?
Természetesen voltam moziban és az első sorból élvezhetetlen az előadás.Rendben,a barackot megérdemlem mert finomabban is megfogalmazhattam volna.
Üdv:Viktor
-
HagaNRG
őstag
válasz Cingáriusz #21402 üzenetére
"Nesze neked black friday akciók. 300ezres tv-t 260-ra leakciózzák Egy másik boltban akció nélkül 230"
Melyik is ez a TV és hol van?
-
BBéci
legenda
válasz Viktoár #21504 üzenetére
Mi abban a marketing, hogy sokan ebből a topikból 2 méterről nézünk 50-55 colos tévét, mert csak onnan látunk minden apró részletet? Te pedig nézd onnan, ahonnan akarod, ilyen egyszerű.
Sőt, akinek van otthon vetítője, 3 méterről néz 2-2,5 méter széles képet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
-
Trak
addikt
válasz Cingáriusz #21508 üzenetére
Biztosan meg lehet találni, csak kérdés, hogy az a bolt ahol annyira olcsó mennyire megbízható, milyen garanciát ad, stb. De persze az is lehet, hogy direkt felvitték 1-2 héttel akció előtt az árát, hogy utána ráírhassák, hogy 20%-al olcsóbb...
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Vhiktor
veterán
válasz adodaniel #21484 üzenetére
VA panel átlagosan 3500-5000 körül teljesít.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Viktoár
addikt
Nem kenyerem a vita,maradjunk annyiban hogy mindenki a neki "kényelmes távolságról" nézze a tv-t.
A vetítő talán picit más bár otthonra nem tartom indokoltnak.Miért jó ha egy filmben 2,5 méteres emberek vannak? Ott már tényleg felér egy kiadós nyaktornával a másfél órás film.
Más:
Az LG 32lb650v -nél mennyire jellemző/észrevehető a felhősödés?
Üdv:Viktor
-
Osynho
addikt
válasz Viktoár #21512 üzenetére
"Nem kenyerem a vita,maradjunk annyiban hogy mindenki a neki "kényelmes távolságról" nézze a tv-t. "
Ez így is van. Csak nem kell azt hinni, hogy látja is a full hd részleteit.
"Miért jó ha egy filmben 2,5 méteres emberek vannak? "
Mert sokkal nagyobb élményt nyújt, azért. Ezt hívják mozinak.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
Vannak azért MM-ben is jó vételek ma ,pélául: Pana as640 170K+5év gari Sony 40w605 117K
egy jó porszívót nem tud valaki?[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Sziasztok,
~70k körül melyik lenne most a bestbuy tévécske? Nincsenek nagy igények, a hálóban lévő crt-t cserélném csak le.
Az alábbi kettőt nézegetem, szerintetek melyik legyen?
Néztem már egy összehasonlító tesztet, de nem volt egyértelmű, hogy melyik a jobb
köfi
[ Szerkesztve ]
-
lina7611
újonc
Sziasztok! Segítsetek, nőként tv vásárlás előtt állok....megvan a két befutó: Panasonic TX-48AS640E, illetve Philips 47PFH 6309/88 melyiket és miért érdemes vásárolnom?
-
Joe215
aktív tag
Mi a véleményetek [erről] a Pana TV -ről.
154990 .- a panashopban.
Tudom ennyiért nagyobbat is lehet venni, de sajnos csak 39" -os a legnagyobb ami elfér.
Ebben a méretben szeretném megvenni a lehető legjobbat max. 160k -ig.
Sajna a Philips UHD 40" -osról lemaradtam 121k -ban jó lett volna az EMAG -nál. -
Dealer95
őstag
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
emag mai akciójában a Toshiba 40L3433DG-t néztem ([link]) elég alap tv-nek tűnik, de annyit várok tőle, hogy youtube kliens és wifi legyen benne, mellette filmezésre, de semmi hardcore használat. Érdemes megvenni egy 100-asért, vagy van jobb vétel ebben az árban?
Köszi!
-
superg
senior tag
-
lorinser
senior tag
válasz Dealer95 #21519 üzenetére
"Én is majdnem megvettem, aztán megláttam, hogy HDMI-n maximum 1080p felbontást tud" - na így terjednek a rémhírek. Ilyet hol láttál? Max a 60hz-et nem tudja a HDMI 2.0 hiányában de a 4K természetesen átmegy HDMI-n.
[ Szerkesztve ]
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
BBéci
legenda
válasz lina7611 #21528 üzenetére
Amelyik Neked jobban tetszik. Ne várd, hogy más döntsön helyetted!
Az segít, hogy nekem Philips akkor sem kellene, ha ingyen adnák?Valamint a Netikett és a Fórum Alapelvekben foglaltak szerint, nem illendő egy kérdést 1-2 óránként megismételni, választ reklamálni!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sutee89
aktív tag
válasz HagaNRG #21510 üzenetére
Hali. Nekem is ezt ajánlották, kicsit visszaolvasol megtalálod, állítólag megbízható, és vállalható a képminősége. Ha nem kell 3D és Smart akkor jó választás. Kicsit félek az emagtól, inkább megnézem még kiállítva, aztán megveszem egy tízessel drágábban valahol máshol.
Ha te esetleg megveszed, akkor dobj egy privit kérlek, kíváncsi lennék, hogy teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
lina7611
újonc
Elnézést ha kicsit erőszakosnak tűnik a tombolásom....nőként a figyelem középpontjához szoktam :-), gyorsan kell döntenem, és webshoppban fogom megvásárolni, mert elutazom...a philipset nem uezt de lattam...el kell ismernem veri a samsung,lg képminőséget...a színek szebbek a kép életszerűbb...meg ugye világít ( mondom nő vok ;-))...a panasonic meg csak szembe jött...gyönyörű, de nem láthatom élőben.Ezért gondoltam vki talán meggyőzne, és akkor nem barkóbáznék.Mégegyszer köszönöm a választ, és igyekszem jól viselkedni.
-
lorinser
senior tag
válasz lina7611 #21531 üzenetére
Szia!
Nekem pont egy ugyan ilyen Philips 47PFH 6309/88. Én kb. 2 hónapja vettem, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Ez már a 2. Philips TV-m, azt is és ezt is a képminősége miatt vettem.
Az igaz, hogy a menü lehetne gyorsabb de a képminőség kárpótól mindenért (kb. 1,8 méterről nézem). Az Ambilight utánozhatatlan, sötét szobában tényleg nagy élmény!
A média lejátszó részét nagyon nem próbálgattam még mert van külön médialejátszóm.A 3D szerintem nagyon jó, nekem nincsen gondom vele, csíkozódást, szellemképet nem látok rajta. 2D-ből is egész jó 3D-s képet csinál, persze a legjobb a valódi 3D-s film.
A Panasonicot nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni de azért remélem többet tudtam segíteni mint BBéci kolléga.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
lorinser
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz lorinser #21532 üzenetére
Igazad van, én nem tudok segíteni, nem értek a tévékhez, bár nem kettő, hanem legalább 70 különféle volt itt a nappalimban 2 hét és 4,5 hónap közötti időtartamig. És igen, volt köztük Philips.
Azt nem értem, hogy a mozikban, a vászon köré miért nem tesznek szép, tarka LED-füzért, biztosan növelné az élvezetet. A sok marha kénytelen sötétben kuksolni és még fizetnek is érte.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem az euronics-tól neten egy Sony KDL-50W828B TV-t. Meg is érkezett szerdán, megvizsgáltam még aznap pixelhibákat keresve, de nem találtam semmit. Viszont ma is megnéztem és most találtam két halott pixelt. A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy van valakinek ilyen téren tapasztalata az Euronics-el? Ha kicseréltetem, akkor csak visszacsomagolom ezt a TV-t és hoz a futár egy másikat, ezt meg elviszi?
-
BBéci
legenda
válasz Beerwolf #21536 üzenetére
Bármilyen választ kapsz itt a fórumban, csak az számít, hogy a bolt miként áll hozzá a problémádhoz. Sajnos nem mindegyik hajlandó két pixelhiba miatt cserélni. Legrosszabb esetben élsz az elállás jogával.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Joe215 #21518 üzenetére
Jó a 650-es, bár kicsit drága a méretéhez képest, de hát ha nem fér be nagyobb, akkor nincs mit tenni.
Beerwolf, Fel kellene hívni az ügyfélszolgálatot, és majd ők megmondják, hogy mit lehet tenni.
Lehet még találni 4K tévét, ha valakinek arra van szüksége. [link][ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
válasz lina7611 #21528 üzenetére
Az a philips a gyenge kontraszt/fekete miatt kivűl esik az érdeklődési körömön,úgyhogy nyilván én a Panát favorizálnám
(#21525) Osynho Úgy tudom igen,szoftveresen megoldották
BBéci : Miért irtózol ennyire a Philipstől?Mondjuk egy(azthiszem) tavalyi 8008-as VA panellal jó kritikákat kapott,ezek szerint tudnak ők jó tévét is csinálni,nem?
[ Szerkesztve ]
-
lina7611
újonc
válasz lorinser #21534 üzenetére
Fiúk!Nagyon kedvesek vtok, de ne harapjátok át egymás nyakát ;-) .A Panasonic neve fogalom...de mint mondtam nem láttam a képét.Grafikus vok, baromira fontos minden paraméter és ugye az esztétika is.Annyit találtam, h a Panánál 1200 hz a képfrissítés, a philipsnél 200....méretek rem ok, bár én olyan 3 méterről nézném.De ez már a max méret, így is kicsit aggódom ,h ormótlan lesz.Vhogy megoldom , h lássam mindkettőt.És mindemellett köszönöm mégegyszer.
-
-
BBéci
legenda
válasz superg #21539 üzenetére
Kapott tőlünk is jó kritikát, amikor a nyomtatott sajtóban dolgoztam, na de milyen előzmények után? Privátban leírom.
Azt már többször meséltem, hogy az Árkád Media Marktjában járva megálltam egy 500000 forintos, éppen akciós Philips előtt. Odajött a "miben segíthetek" akitől megkérdeztem, miért van tele a kép digitális artefaktokkal? Fogalma sem volt, miről beszélek, erre megmutattam hármat. Azt motyogta, a videó, a videó, aztán behúzott nyakkal elsomfordált. Ebből az a lényeg, hogy aki nem ért hozzá, az képes a hibákkal teli képet is jónak, sőt, kiválónak vélni. persze ettől még létezhetnek valóban kiváló tévéik, csak nekem volt pechem és nem találkoztam egyetlen eggyel sem. Még a cég sajtótájékoztatóján sem, ahol szintén tele voltak a tévék artefaktokkal.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Beerwolf #21541 üzenetére
Duplán tévedsz!
Egyrészt 14 naptári nap, nem 8, másrészt nem kötelesek cserélni, hanem csak a pénzt kell szintén 14 napon belül visszaadniuk. Általában belemennek a cserébe, mert saját érdekük. Viszont megesett, hogy amikor egyik fórumtársunk a másodikat küldte vissza valamilyen hibával, a bolt közölte, még egyet elvihet, de több csere nem lesz. Boldogítson másokat a kukacoskodásával. Pedig jogos volt a reklamáció, mert sávosodott a panel.(#21542) lorinser
Az LCD tévék, pláne az IPS panelesek még a Négerek az alagútban című film közben is úgy világítanak, hogy könyvet lehet olvasni a fényüknél. Ez persze az Ambipúrtól nem feltűnő.
Egyébként kérdeztem, hogy az segít? Mert tudtam, hogy nem, és azért nem is akartam válaszolni a kérdésére.[ Szerkesztve ]
-
Baxo89
tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a következő típusú TVről:
Samsung 40H5203 LED Smart Televízió, 101 cm, Full HD
Emag Fekete péntek akció van és a szülőknek néztem ki ezt a típust. Legolcsóbb ez volt 101cm átmérővel. Mi a véleményetek. 99.900-ért megéri?
-
Cabaye89
csendes tag
Sziasztok!
Újfent a segítségeteket szeretném kérni. Legutóbbi tv- vásárlás után ( Samsung ue40h6200 ami tökéletesen megfelelt az elvárásoknak ) egy újabb tv vásárlással kapcsolatosan fordulnék hozzátok.
Ami adott:
- összeghatár maximum 60.000 , de jó lenne alatta, mivel falra lenne szerelve és konzolt is kellene venni hozzá mindenképp
- legyen rajta HDMI csati, laptoppal lenne összekapcsolva
- ezen kívül nagyrészt digi-s sd adások lennének rajta nézve, persze alkalomadtán egy-egy HD-s filmet is le kellene játszania laptopról akadásmentesen ( MKV-t játssza )
- jó lenne minél több év garancia rá alapból
Amit kinéztem az ez lenne : [link]
Ár érték arányban és vélemények alapján ezt találtam a legmegfelelőbb választásnak. Hátránya, ahogy olvastam hogy hátsó kivezetésűek a csatlakozói illetve menügombok is hátul vannak? (wtf) Mivel mindenképpen falra lenne szerelve ez nehezíti a dolgot, de vannak távtartós konzolok tehát mégsem akkora probléma.
Hát ennyi lenne így hirtelen.
Köszi a segítséget! -
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest