- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shingen
addikt
-
rizso
addikt
válasz Francia91 #28350 üzenetére
Biztosan jó, na de khmm...egy kicsit sokallok most kiadni érte ennyi pénzt (ha jól láttam ez már igencsak ilyen 30-40eFt-os móka).
Más egyéb "pénztárcabarátabb" ötlet, alternatíva?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Francia91
veterán
ASUS Xonar U7-esről jó vélemények vannak a Hangkártyás topikban, az U7 alatti kategória elvileg már nem annyira éri meg...
De ha áttévedsz ide, biztosan tudnak segíteni Neked"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
westcoastog
veterán
Beszereltem az új alaplapom, hát elég gyenge produkció az alaplapi realtek hangkeltő, eleve a rendszerhangerőm is kisebb, zenénél is sokkal tovább kell tekernem a hangfalat ugyanolyan hangerőhöz amit a creative hangkarival kisebb potméter álláson tudott.
Majd veszek egy asus xonar-t.
-
Shingen
addikt
-
Francia91
veterán
válasz westcoastog #28359 üzenetére
Az 1250B melle tenyleg overkill
Hangkartyas topikban nekem azt irtak, hogy a Musiland Monitor US 02 Dragon is overkill a ModeCom SHF-120U melle...
Azert ezzel mar nem ertek egyet, igenis sokat jelentett hangzasban. Igaz, hogy a 120U volt 44 k, a Musiland pedig 38 k, de megerte szamomra"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Grózi
veterán
Nézz körbe aprón,több Xonar-t hirdetnek 5-6k-ért.A gari nem érdekes,nem szokott gondjuk lenni.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Shingen
addikt
Akkor azért költesz ennyit, gamer gépet csinálsz.
Bocs elfelejtettem, hogy 1250B van, azt hittem 120U風林火山
-
Shingen
addikt
-
Grózi
veterán
válasz westcoastog #28367 üzenetére
Egy jó Opa-t még érdemes venni hozzá!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
thornadoj
aktív tag
Aktív hangfalakban mindig van műveleti erősítő? Hogyha igen, akkor a kérdésem az lenne hogy a kürbisben csak az erősítő felöli oldalon van-e, hány db. van, és hogy érdemes-e cserélni.
-
thornadoj
aktív tag
válasz Degeczi #28372 üzenetére
Elkapott a lelkesedés egy cikk olvasása után, hogy kicsit bütyköljek és esetleg lecseréljek egy két kondit és opampot.
Egy kis érdekesség a cikkből (kondikról):"Számomra az alábbi szerint alakulnak sok-sok használat után a következő típusok és alfajaik:
ELNA:
● Silmic-széria: felső kategóriás, lágy, kellemes, részletes hangzással, klasszikus zenét kedvelőknek előnyösebb.
● Elna for Audio: audiocélokra használva egy alapszintű kondenzátort kicsit lágy, elalvósabb hangzás, pici pluszt ad a mély hangokhoz, a magashoz viszont nemigazán nyúl hozzá.
● Elna (mezei): leginkább pufferkondenzátornak célszerű használni, de nem sok helye van audiorendszerben.Panasonic:
● FC: audiocélokra elsődlegesen használt típus, kicsit lágyítja a hangképet, magas tartományban erősebb picit.
● ECA: no name kondenzátorok cseréjére alkalmas, mivel olcsó, de ennek ára van, mivel teljesen semleges összképet mutat, bár még így is jobb a sok névtelen kínai csodánál.
● NHG: személy szerint az egyik kedvencem, sokan nem használják, nem értem, miért. Analóg világban elég jellegzetes karakterisztikát eredményez, kicsit ridegebb hangzása van.
Nichicon:
● Muse: a gyártó kínálatában az egyik legjobb, lágyabb mélyek és kicsit harsonázós magasak jellemzik.
● HZ: alacsony impedancia jellemzi, kicsit csapkodósabb a hangja alsóbb tartományokban.
● UHD: túlságosan tiszta hangvilág, keverve ajánlott pár darabot elhelyezni belőle, elsődlegesen bemeneti részen.
● Nichicon (mezei): sok régebbi erősítőben megtalálható, általános célokat maximálisan kielégít Rubyconnal keverve, így semleges hangképet nyújt, szeretem ezt a kombót.
Rubycon:
● ZA/ZL: elég sok helyen találkozni vele, audiocélokra nem igazán való, semleges és rideg.
● Rubycon (mezei): A jelöletlen kondenzátorokkal nem nagyon éri meg foglalkozni, de ezek is puffernek vagy csatolónak felelnek csak meg."
-
Kalos7
tag
Az miért van, hogy a Youtuben a zenék 5.1-ben szólnak, de ha letöltöm őket akkor már csak a 2 frontból szól a zene???
Át kell konvertálni valamibe vagy speciális asztali lejátszó kell hozzá? -
Gainka
őstag
Hali
A GENIUS SP-HF 1250B-hez képest a GENIUS SP-HF 2020 v2 megéri a felárat?
Az elsőt már hallattam élőben szólni volt asszony kapta tőlem, szóval arra azt mondom hogy nem rossz de nem tudom hogy a 2. szol e annyival szebben hogy megérje a felárat
-
Gainka
őstag
Találtam még kettőt amik épp bele férnének a keretbe A Thonet & Vander Hoch-ről van tesz iponon
(nagyon tetszik )A másik pedig a Samson MediaOne BT3
Erről nem találtam tesztet.
Szóval ezekröl kérnék még véleményt aztán nem zaklatok itt tovább....
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
-
bookninja
tag
40-50k-s kategoriaban van-e mas alternativa, mint modecom, t&v es tarsai? esetleg valami nagyon belepo szintu sztereo monitor, ami nem ilyen kinai dzsunka?
rendszer: pc>foobar>musiland 02 dragon
-
bookninja
tag
válasz Degeczi #28387 üzenetére
hat igen, mertem nagyot almodni. egy mackie mr5 mk3 volna a szamomra idealis valasztas, csak ennek pont a felet tudom jelenleg hangsugarzora kolteni.
pumba: koszonom, utanaolvasok, hallgatozni ugyse tudok, leven hogy bp messze van. a negy es feles melynyomo meg eppen hatareset szerintem.
-
bookninja
tag
válasz dudika10 #28390 üzenetére
nincs semmi gondom azzal, hogy kinaban gyartjak az elektronikai cuccok 99%-at, ott is vannak minosegi gyartmanyok viszonylag turheto minosegellenorzessel. a modecomot meg a t&v-t en nem sorolom a fentebbi kategoriaba. lehet, hogy felreerthetoen fogalmaztam.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Megnéztem az összefoglalót és vissza is olvastam kicsit, látom 10k körül a Genius SP-HF1250B-t ajánljátok. Viszont ahogy nézelődtem a HF800A sokkal jobban tetszik (külsőre). Mennyivel jobb a 1250B? Igazából csak átlagos felhasználásra lenne, elegem lett a laptopom hangszórójából. Ha jó minőségben akarok zenét hallgatni arra pedig ott a fejhallgatóm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest