- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #27351 üzenetére
Szívesen!
Amikor meghozta a postás, és a kezembe nyomta a csomagot, kicsit meglepődtem a 20Kg-os súlyától!
Hamar kiderült, hogy nem a monitorom mellé készült!
Kellemesen csalódtam, kevesebbet vártam tőle. Szóval ezek után én is bevállalnám a 8C-t.
Azért megjegyzem nem vagyok jártas a hangcuccokban.Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz bluyoo #27352 üzenetére
Nekem most egy Genius cucc van, ezt szeretnem lecserelni valami jobbra. Jo a Genius is abban az arkategoriaban, csakhat szeretnek jobb minoseget, most vettem egy komoly hangkartyat, ilene hozza egy komoly muzsikacsinalo is.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
PuMbA
titán
válasz MiklosSaS #27347 üzenetére
Na ilyen komolytalan hangfalakat azért ne vegyünk ennyiért. A topik összefoglalóban tisztán le van írva, hogy a sok hangszóró olcsón csak szarabb hangot eredményez. M-Audio BX5 D2 ezért az árért minimum + amik ajánlottak az összefoglalóban A "nagyon komoly" hangkártyádon meg az első dolgod legyen, hogy minden effektet kikapcsolsz a progijában
[ Szerkesztve ]
-
medovarszki
csendes tag
Sokan dícséritek a Kürbis-t, a T&V Kugellel van esetleg tapasztalatotok? Megéri a dupla árat a Kürbishez képest?
-
Dexar007
veterán
Utolso kerdesem igerem.: Ez szerintetek meger 26 ezret,vagy egy uj thonettel ugyanott lennek? ( Ennek az uj ara anno 60 körül volt) Hasznaltak kozul egyebkent miket erdemes nezegetni?
Give me your cum,bull!
-
PuMbA
titán
válasz medovarszki #27355 üzenetére
Nem, ilyen árban már M-Audio BX5 D2 van
Dexar007: Megéri, használtan is ugyanazt érdemes nézegetni, mint újonnan
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #27353 üzenetére
Anno egy ősöreg 2.1-est cseréltem le. Napokig fárasztottam itt a fórumot.
A R1600T volt kiszemelve, de szint sehol nem lehetett beszerezni. Majd a MC-SHF56U, MC-SHF80U (ahogy látom már az ajánlottak közé is bekerültek, ezek sem lettek volna rossz vételek), de elcsíptem egy akciót, így vettem a Solo 3C-t, majd 20K-val olcsóbban mint az aktuális ára volt.
Ahogy emlékszem a SP-HF1800A-t inkább szidták, mint dicsérték. Annál valószínűleg jobb lesz a kiszemelt.Bazinga!
-
thornadoj
aktív tag
válasz HUAFBANDITA #27346 üzenetére
köszi a választ! én már a kürbis melké gondolkodom, mert megtetszett a hangja, és a szobámba bőven elegendő. sajna nincs kihez mennem subokat hallgatni a cambridge audio tetszik is és teljesítményben sem túl erős , és bele is férne a keretbe.utána olvasok köszi a kérdésem hogy a polk audio psw110 vagy a boston acustic cs sub10 mkII-t ismered? megérné a többletet? Amúgy neked milyen rendszered van?
-
HUAFBANDITA
tag
válasz thornadoj #27360 üzenetére
Ha megelégszel a hangjával, akkor ne rontsd el! Legyél türelmes, biztos van a rokonságban vagy a haveri körben egy használható sub, amivel már ki tudnád próbálni. Hidd el, hogy eléggé nehéz összelőni, hogy hozzátegyen a zenéhez! Az említett dobozokat nem hallottam, ebben segíteni nem tudok. Pontos típusokat szintén nem, amiket hallottam azok egyike sem győzött meg. Egy direkt zenehallgatásra belőtt 2.1-et kellene meghallgatnod, gyere el már lassan kialakul a végleges elhelyezés... engem a számok, wattok, tesztek nem érdekelnek, csak az élmény amit okoz egy rendszer.
-
bump3r111
tag
Sziasztok! Itthoni filmezéshez keresek hangfal párt. 5.1-el nem szeretnék vacakolni, albérletben lakom, olykor költözések, kábelekkel sem szeretnék szenvedni+hely sincs. Viszont azt sem akarom, hogy a filmes hangminőség rovására menjen. (1080p 5.1ch filmeknél halk beszéd, minden más baromi hangos.) Hangprojektorokat, soundbarokat is néztem, azok elvileg egész jók tv alá, de lebeszéltek róla.
Tudnátok ajánlani valami jó kis 2.0 hangfalat TV mellé (erősítőm sincs) filmezéshez? Árban kb. 50-100k, nyílván minőségtől függően, ha nagyon megéri elmehet a 100 irányába. Köszi![ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
válasz Rover623 #27059 üzenetére
Hogy ne az alaplapi AC97 legyen a szűk keresztmetszet, rászántam magam egy külső hangkeltőre.
Próbáltam megtalálni azt a bizonyos kompromisszumot, ezért a messzi-messzi Shenzen-ből megrendeltem egy ilyet: [link]
A fellelt infók alapján jónak tűnik és 6.600 Ft.-ért megkaptam...elvileg.primus inter pares
-
psyho85
aktív tag
válasz Rover623 #27364 üzenetére
Behringert termékeitől (kevés kivétellel) mentsen mindenkit a jóistenke, mindörökkön örökké, ámen
Jelen hangkártya az alaplapinál sokkal jobb, persze.
[ Szerkesztve ]
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Rover623
félisten
válasz psyho85 #27365 üzenetére
Volt fülesem, jól szolgált, végelgyengülésben múlt ki...
MS40-et azonnal reparálni kellett, de azóta müködik, igen impresszív a hangja...
Ezt a zsigeri Behringer gyűlöletet már sok helyen hallottam, de igazából mindenki valaki mástól hallotta, közvetlen személyes tapasztalata nincsen, vagy csak egyetlen termékkel. Ami alapján ugye kissé butácska dolog egy egész márkát lehúzni...viszont roppant jellemző általában az emberekre.primus inter pares
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
15-20e körül az összefoglalóban említett két Geniuson kívül van bármi más alternatíva a "legkevésbé rossz" jegyében? Tudom, hogy ez elég karcsú összeg, de többet egyelőre nem szánnék rá.
Köszi a segítséget!
-
Degeczi
nagyúr
válasz psyho85 #27365 üzenetére
Nem csak az alaplapinál jobb, teljesen korrekt cucc, egyedül a füles kimenete nem ideális az otthon használt, alacsony impedanciás típusokhoz, de azon is könnyen lehet javítani
-
peq
aktív tag
válasz pietrrr #27367 üzenetére
A t20at meg ne vedd, kizárólag akkor, ha nem fér el más. 1 nap után visszavittem és levásároltam, így lett a jelenlegi 1255. Egyetlen pozitívum a mutatós küllem, és a tiszta (helyesbítek, tisztább) magas. Szvsz kizárólag ebben a tartományban szól jobban a geniustól. A mély mínuszokban mérhető, borzalom! Ráadásul a kisegér fele annyiba fáj.
-
peq
aktív tag
válasz pietrrr #27371 üzenetére
Elektronikus zenét "használsz"? Lövöd magad a bitekkel, felszívod a herzeket?
Nem igazán értek a hangfalakhoz, pusztán néhányról van személyes véleményem. A genius tényleg jó, és olcsó, a 1250et már 11-12ért megkaphatod. Az 1 éves pana plazmánkra a régi genius 3000a-t kötöttem, ami azelőtt 3 évig hűségesen szolgált, így bő 10 hónapja én is ilyen összegért (20k) kerestem 2.0át, de végül maradtam az olcsó Geniusnal. Meglehet 3000a szimpátiám is erősítette döntésemet, a márkával hangfalak terén még semmilyen rossz tapasztalatom nem volt. Emlékszem, kb 1 éve az interstoreról rendelték az emberkék a modecom 80u-t ha jól rémlik 16-17 rongyért. Utólag kissé bánom, hogy én nem tettem, de szélső nacionalista énem akkor eluralkodott rajtam, és utasított, a mocskos szlovákoktól semmit!
-
psyho85
aktív tag
válasz Rover623 #27366 üzenetére
Az M-audionak is van beceneve: NEM-audio. Véletlen. Egy minta meg nem reprezentatív, más megvette és szól, nem kellett egyből javítani.
Behringer? Több tucat kis pultjukat javítottam már, tápcsatlakozók rendre törnek szét. Az elkók kritikán aluli beszállítóktól vannak, másfél év alatt felpúposodnak, kiszáradnak, tönkremennek. A stabkockák alulméretezettek, akárcsak a hűtésük, volt keverő ami kigyulladt(!) nem megerőltető használat közben. A keverőik hangja lapos, a külső effektjeik zajosak, az alkalmazott kapcsolók minősíthetetlenek, ha használod őket tönkremennek.
És ezek még csak a keverők meg outboradok. Az élteti a Behringert, aki otthon lerakja az asztalra, azt néha használja. Vagy nem hallott még egy rendes előfokot, mondjuk Focusrite ISA One és attól felfelé. Konzumernek elmegy, de pro körökben nem szeretett. Nem véletlenül.
Szóval nekem ne mond, hogy máshol hallottam. Köszi.
@Degeczi: mint mondtam, vannak kivételek. Akkor ez ennyiért jó kártya, örvendjünk!
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Rover623
félisten
válasz psyho85 #27374 üzenetére
"Vagy nem hallott még egy rendes előfokot, mondjuk Focusrite ISA One és attól felfelé"
Ne keverjük a szezont a fazonnal! Egy ISA One árából hat-hét MIC800-at lehet venni...és ez így van rendjén."Konzumernek elmegy, de pro körökben nem szeretett. Nem véletlenül."
Engem sosem az érdekelt, hogy egy cég hova pozicionálja SAJÁT MAGÁT vagy egy-egy termékét. Ezt úgyis az élet, a felhasználók fogják eldönteni. De amíg vannak, akiknek a költség is számít, addig nagyon nem mindegy, hogy egy bizonyos szolgáltatás és funkciókészletet milyen áron adnak el.
Nekem (is) jó a Behringer, nem tartozom a "pro körökbe"!primus inter pares
-
zeorsdfd
senior tag
Elnézést, lehet, hogy nagyon kezdő kérdés, de ezt az összefoglalóban említett Genius 1250-et lehet másik audiókábellel használni? tehát rá egyszerűen kiszedhető a kábel belőle ha hosszabítani akarom, vagy bele van forrasztva?
-
psyho85
aktív tag
válasz Rover623 #27375 üzenetére
"Ne keverjük a szezont a fazonnal! Egy ISA One árából hat-hét MIC800-at lehet venni...és ez így van rendjén." Igen, így van rendjén, az egyik olcsó, a másik meg jó. Viszont lehet, hogy a MIC800 jó az árához képest, de az ISA jó az árához képest és önmagában is. Nem mindegy. Nincs ebben semmi keverés, mind a kettő egy előfok. Jó vagy sem, ez a kérdés. Szerintem
"Engem sosem az érdekelt, hogy egy cég hova pozicionálja SAJÁT MAGÁT vagy egy-egy termékét. Ezt úgyis az élet, a felhasználók fogják eldönteni. De amíg vannak, akiknek a költség is számít, addig nagyon nem mindegy, hogy egy bizonyos szolgáltatás és funkciókészletet milyen áron adnak el.
Nekem (is) jó a Behringer, nem tartozom a "pro körökbe"! "
Hidd el, engem se érdekel hová pozicionálja magát egy cég. Az AMS-Neve-nek is vannak hulladék módon összerakott cuccai, amiből kiesnek a transzformátorok meg fél év után bedöglenek; az angol gyártású ISA One is rosszabb, mint a kínai (utóbbiban pl. Alps potik vannak, meg rendesen össze van rakva). Igen, eldöntik, ezzel 100% egyetértek. A költség mindenkinek számít, csak van, akinek soha nem térül meg amit beleöl, tipikusan az otthoni felhasználók; van aki meg kalkulál, hogy megéri-e megvenni egy eszköz fél misiért, mert megtérül. A "pro" kör alatt nem azt értem, hogy mekkora az egyén tudása, de ha megnézed, aki ebből él, annál előbb-utóbb kikopik ami nem jó. Eladják a hangosítósok behringer gate-eket, eq-kat, jön helyette dbx, alesis, aztán azokat is eladják, mennek feljebb, vagy váltanak digi pultra, hogy ne kelljen annyit cipelni. Én se vagyok "pro", félreértés ne essék.Na de nagyon eloffolódtunk, írj rám nyugodtan privátban.
-
Shingen
addikt
Hali!
Felvetődött bennem az a dolog pc-nél hangszórót kellene cserélnem.
Nem nagyon használnám, max annyira ha YT videot nézek legyen hang.
Így nagy elvárásom nincs ezzel kapcsolatban.
Mivel ha itthon dolgozgatok szeretek minden adatot tartalmazó papírt az asztalra elém pakolni, de a monitor mellet lévő hangfalak csökkentik az asztalon a teret.
felvetődött bennem olyan hangfal kellene amit a monitor mögé az asztal szélére tudnák tenni és fekvő elrendezésbe.
Tudtok vmit ajánlani ami ár/értékben jó?Most csak rákerestem és pl ezeket mutatom:
[link] lehetne fektetve használni?
max a felírat ferdén lenne[ Szerkesztve ]
風林火山
-
ToniSoprano
addikt
Ja én az Genius 150-t és a Modecom 05-öt is megvettem egyiket a céges, másikat az otthoni laptop mellé.
A notebook hangszóróknál sokkal jobban szólnak, amiatt is, hogy ezeket optimálisan el lehet helyezni és így tényleg normális sztereóhangzást kapsz.
Annyi baja van ezeknek az USB -s hangfalaknak, hogy elégé felveszik az alapzajt, pl. Wichester, külső wichester a számítógép indulásakor kattog, pattog, de az otthoni gép 10 éves. De a céges notebook újabb az nem nagyon veszi fel a zajokat, csak egy halkat pattan a számítógép bekapcsolásakor.De ezt meg lehet oldani egy kb. 1000 Ft-os, 1 Amperes USB-s töltőt és akkor nem veszi fel zajokat, ami jó benne, hogy külső 1 amperes USB-s mobilakkuról egész szépen szólnak, szóval ki lehet vinni a kertbe simán, nem kell hozzá dugaszt keresni.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy kis Genius 1205A van nálam használatban, korábban volt egy 1250A is (az mondjuk jobban szólt), és tervben van a cseréje. A 1250B (~9500Ft) milyen ezekhez képest?
Illetve még 2 darab 2.1-es rendszerrel is szemezek:
Genius SW-HF2.1 1700 (~11500Ft)
Logitech Z523 (~13000Ft)Ami igény megfogalmazódott bennem az évek során, hogy a basszus ne erőlködjön, legyen lágy, és alacsony hangerőn is "érezzem", de mégse nyomja a közép és magas tartományt, illetve ne puffogjon, ne rezonáljon.
Külsőre nagyon tetszik mindkét Genius, de sok helyen olvastam, hogy a Z523 a tejfölös doboz külseje is egy elég korrekt rendszert rejt magában
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
B1T3
addikt
Felejtsd el a 2.1-eket, a mélyükre a lágy szó helyett a mosott használható, de „cserébe” legalább a többi tartomány sem stimmel. A Genius SP-HF1250B vagy 1255B lesz ezek közül a jó választás.
(#27384) ToniSoprano
Én is vettem egy Genius SP-HF150-et „nem árt, ha van” alapon, és az én laptopomra dugva nincsenek akaratlan zajok (amin meg is lepődtem). Különben hogyan szól ehhez képest a Modecom MC-SF05? (Nem mintha olyan nagy differenciára számítanék, egyszerűen csak kíváncsi vagyok.)[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Az Modecom 05 puhábban szól, van valamilyen szinten basszus is benne, teltebben szól, mint a Genius, de felül kicsit tompább. Nagy csodák azért nincsenek.
Az lehet jobban is felveszi a zajokat, mint a Genius, mert az puffog inkább, bár más a notebook. Modecom szebb, de a Genius jobban elhelyezhető.A Modecom hátránya, hogy tök idétlen a hangerő szabályozó gomb a vezetéken van és baromi nagy és szerintem emiatt azon pl. sokkal kevesebb állomás jön be, mint a Geniuson, ami kicsit fáj. .
[ Szerkesztve ]
-
[MG]Rage
csendes tag
merre lehet 3 ágú jack kábelt beszerezni? ilyet: [link]
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van megoldási ötlete arra, hogy egy aktív hangfalat hogyan lehet hálózatos eszközzé alakítani?
Létezik utp-s eszköz, ami hangot képes átvinni, mondjuk egy laptopról egy routeren keresztül a hangfalra?
Vagy esetleg wifin?
Ha esetleg képet is tud az csak hab a tortán.A laptopba nem akarok adaptrt rakni, tehát nem síma audio transmitter kellene, mert ami a jack aljzaton kijön, az szánalmasan szól a hangfalakon, ha kábellel összekötöm, meg macera is a kábelek miatt.
PC
-
vass17
tag
A Z-523-tól a helyedben távol tartanám magamat. Az előd Z-4-et akármikor nyugodt szívvel tudtam volna ajánlani ebben a kategóriában, én megtartottam a gép mellett, mert Logitech mércével elég kiegyensúlyozott hangja van, a basszus mellé azért befért egy kis közép és magas tartomány is, egyszerűen egy eltalált modell volt Z-523-at is volt alkalmam hallgatni, konkrétan dobozhangja van, ráadásul a basszuson kívül szinte semmi más nem szól, személy szerint nem adnék érte pénzt, de semmiképpen sem úgy, hogy vásárlás előtt nem hallgatod meg, mert szerintem nem fog tetszeni.
-
rizso
addikt
& vass17: ennyire gyenge lenne a két 2.1-es cucc? 1250B kb hogyan szólhat a 1250A-hoz képest? Esetleg más 2.0-2.1 alternatíva (akár netto) 8-15-ért?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
varmi2
nagyúr
Akiknek van modecom 80-as hangfala, az nézze már meg, hogy neki meleg hátul a borda? Nekem annyira meleg, hogy nem sokáig tudom rajta tartani a kezem, zene hallgatás közben.
(#27394) XtremLor:
Köszönöm a gyors választ. Akkor megnyugodtam.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
drzozo
senior tag
Esetleg van aki meg tudná osztani tapasztalatát/véleményét a Harman/Kardon Soundsticks III-ról?
-
Francia91
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest