ZTE Blade C és V81 Jelly Beannel

A mai nap fontos dátum lehet a ZTE számára, ugyanis a kínai gyártó nem egy, hanem két új eszközt is bejelentett. Elsőként a V81 táblagépről esett szó, de lerántották a leplet a Blade C névre keresztelt új okostelefonról is. A ZTE kétségtelenül pénztárcakímélő megoldásként kínálja a Blade C-t, és reményeik szerint az alsó-közép kategóriában versenyezni kívánó készülék megfelelő élményt fog nyújtani a leendő felhasználóknak. Lényeges szempont, hogy az újdonság már gyárilag 4.1 Jelly Beannel érkezik, és a belső komponensek is fejlődést mutatnak. A Blade III ráncfelvarrásának is betudható Blade C kétmagos, magonként 1 GHz-re skálázott MediaTek MTK 6577 processzort, 512 MB RAM-ot, 4 GB-os belső tárhelyet, 3 MP-es kamerát, és 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású kijelzőt kapott.

Az UnwiredView szerint a készülék Kínában már elérhető, ahol rendkívül kedvezményesen, mindössze 112 amerikai dollárnak megfelelő kínai Jüanért vásárolható meg kártyás csomagban. Egyelőre nincs információ arról, hogy a Blade C mikor, vagy egyáltalán érkezik-e Európába, de hasonló áron minden bizonnyal keresett telefonná avanzsálna.

A ZTE V81-ről korábban napvilágot látott specifikációk is megerősítést nyertek, a táblagépen szintén az Android 4.1 Jelly Bean teljesít majd szolgálatot, a rendszert pedig egy egyelőre ismeretlen chipsettel rendelkező kétmagos, magonként 1,4 Ghz-en pörgő processzor és 1 GB RAM hajtja meg, a  hátlapi kameramodul pedig mindössze 2 MP-es képek rögzítését teszi lehetővé. A kijelzőt tekintve a ZTE egy 8 hüvelykes, 1024 x 768 pixel felbontású panelt szerelt az eszközbe, energiaforrásként pedig egy 3700 mAh-s akkumulátor szolgál. Csatlakozókból is jut elég, a szokásos microSD kártyahelyen és a microUSB interfészen kívül HDMI porttal is felvértezték a V81-et. A fenti paraméterek alapján a ZTE V81 is inkább az alsóbb árszegmenst célozza meg, és próbál meg elharapni minél nagyobb piaci részesedést a konkurens gyártóktól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • Kamerák előtt a ZTE Grand Memo

    Hongkongban a február végére időzített hivatalos premier előtt is kiállításra került a ZTE óriásmobilja.

  • ZTE Kis Lite - pislákol

    A ZTE újdonsága az alsó árkategóriában próbál szerencsét, az 1 GHz órajelű processzor mellé HVGA kijelző és kedvező ár társul, mindez 256 MB RAM-mal megspékelve.

  • ZTE N988 – Tegra 4 alapokon

    Hét milliméternél is vékonyabb lesz a ZTE következő generációs óriásmobilja.

Előzmények

Hirdetés