2014. augusztus 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek  »  Okostelefon rovat

ZTE Blade III - újra éles lehet az a penge

ZTE tanult az előző széria hibáiból, így újra egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező telefont raktak le az asztalra a Blade III személyében.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A közeljövőben megjelenő csúcsmodelleket elnézve kemény harc várható, hiszen kiélezett verseny folyik az elsőségért, a hardveres komponensek és a kijelző szinte mindegyiknél egy kaptafára fog készülni, a külsőt a végletekig próbálják faragni, valamint egyre gyakoribb az új megnevezés helyetti számozás használata, elég csak a Samsung megoldásait figyelembe venni. Elérkeztünk viszont ahhoz a ponthoz, amikor már a belépőszintű készülékek is elkezdenek csatázni a saját elsőségükért. Lényegében ez olyan, mint egy több osztályos autóverseny, ahol külön kategóriák szerint nézik, hogy ki végzett az adott csoport legelején. A tableteknél már megkezdődött a kétmagos hardverek beférkőzése az olcsóbb eszközök kínálatába, ám minden bizonnyal túl sokáig a telefonoknál sem kell majd várnunk erre.

ZTE Blade III
[+]

A ZTE is a sorszámozást követi, s immáron a harmadik generációs Blade-nél tart. Köztudott, hogy a kínai gyártó első, Blade névre hallgató telefonja rendkívül nagy sikereket könyvelhetett el a kedvező ár, s a vetélytársakhoz képest átlagon felüli hardveres felépítésnek köszönhetően. A Blade II viszont éppen ezekben volt gyenge, pláne azért, mert eléggé rosszul számították ki az árcédulát, plusz a külső sem sikerült megnyerőre. A Blade III így szerencsére pont a hibákból építkezett, s a ZTE összegyúrta az első és második kiadás előnyeit, így a rendkívül kedvező árfekvésű, mégis kellemes sebességgel kecsegtető mobiltelefont dobtak most piacra. Ugyan a Blade III sem lett kétmagos, de előzetes információk szerint lesz belőle egy Pro verzió is, ami bizony már duplamagos CPU-val lesz felszerelve.

ZTE Blade III
[+]

Végre egy átlagostól eltérő, szerethető csomagolás, hiszen a fehér doboz tetején a telefon rajzolt, mondhatni skicc alapú képe díszeleg, ami egy kicsit meséssé, mégis különlegessé teszi az egészet. Tényleg nem nagy ügy, de az igényes szemeknek már ez is örömkönnyeket előidéző dolog tud lenni. A lényeg azért mégsem ez, hanem a pakk tartalma. A készüléken kívül további tartozékok pihennek meg különféle rekeszekbe helyezve. A töltőfej kialakítása továbbra is amolyan ZTE-s, mivel az USB csatlakozóját egy kis zsinóron keresztül vezették ki, de kapunk még egy microUSB kábelt, valamint egy normál kialakítású, közepes minőségű headsetet is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • ZTE Blade L2 - csalóka sorozat

  Két SIM-et kezelő, egész korrekt hardverrel rendelkező masina érkezett hozzánk, a kijelző méretes, ám a kellemes árazásnak a felbontás és a kamera esett áldozatául.

 • ZTE Blade Q Mini - kicsi huszár

  A kínaiak üdvöskéje az alsóbb szegmensben próbál irányt mutatni, nagyon jó sebesség, könnyed kezelhetőség, szép kijelző és 1 GB RAM jellemzi.

 • ZTE Blade V - négyhengeres energia

  A kínaiak véglegesítették a korábban nálunk járt terméküket, viszonylag nagy külső, négymagos hardver jellemzi, ráadásul az árcímke is vonzónak mondható.

 • ZTE Blade Super - őrült ellentét

  A kínai gyártó újdonsága viszonylag kedvező áron kínál HD IPS kijelzőt és kétmagos hardvert, a szoftver és a sebesség viszont nem tökéletes.

 • ZTE Blade G - G lett és pont

  A kínai gyártó újdonsága a penge név ellenére nem annyira vékony már, viszont teljesen jól használható, gyors szoftver és kellemes ár jellemzi.

 • ZTE V889M - kétélű penge

  Itthon is ismert és meglehetősen népszerű a kínai gyártó Blade III nevű készüléke, ám létezik kétkártyás változat is belőle, le is csaptunk rá.

 • ZTE Kis Lite - pislákol

  A ZTE újdonsága az alsó árkategóriában próbál szerencsét, az 1 GHz órajelű processzor mellé HVGA kijelző és kedvező ár társul, mindez 256 MB RAM-mal megspékelve.

 • Unnecto Pro - messziről jött p(r)ózolni

  A Unnecto Pro messzi földről érkezett, QWERTY gombsorával, rezisztív érintőképernyőjével hódít, ám sokszor biztosan nem fogjuk látni.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.