Hirdetés

ZTE Grand X In - ha unod az ARM-ot

Bevezető, tartozékok

A ZTE okostelefonos körökben a Blade névre hallgató készülékkel vált híressé, a legendásan jó ár-érték arányú Penge óriási rajongótáborral rendelkezett, nem mellesleg igen komoly volument adtak el belőle. A Blade sikerét több ízben megpróbálta megismételni a gyártó, a Skate, a Blade II és a Tania is igen korrekt teljesítménnyel és funkcionalitással, valamint visszafogott árral rendelkezett, ám a várt eredmény elmaradt. Tesztalanyunk hasonló cipőben jár, ár-érték arány szempontjából a Grand X In sem szégyenkezhet, ráadásul hardveres szempontból merőben eltér a vetélytársaktól.

ZTE Grand X In
[+]

A Grand X név egyébként bizonyára nem cseng ismeretlenül olvasóink számára. A telefont eredetileg Mimosa néven mutatta be a ZTE még a februári Mobile World Congress során, a mobil egy gyors átkeresztelés után viszont már Grand X-ként került a boltok polcaira. Tesztalanyunk külsőleg és szoftveresen szinte kiköpött mása az említett modellnek, a különbség legbelül rejtőzik. Míg a Grand X az NVIDIA által gyártott Tegra 2 lapkakészletre épül, az In utótaggal rendelkező kivitel lelke az Intel Atom Z2460 chipset. Az egyes lapkák között sokkal komolyabb eltérések vannak, mint azt elsőre gondolná az ember, mely az eltérő architektúrának köszönhető.

ZTE Grand X In
[+]

A telefon egy aprócska fehér dobozban érkezett, mely a szokásos tartozékoknak adott otthont. Kicsomagolás után egy microUSB-kábel, egy töltő, egy kézikönyv és egy sztereó headset tárul a felhasználó elé. A füles minősége gyenge, a kényelmetlenség mellé dobozhang és alacsony dinamikatartomány társul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés