Hirdetés

WP blog: Új játékok a Piactéren

A Microsoft nemrég közzétett egy összeállítást, mely az év eleji játékmegjelenéseket tartalmazza. A lista érdekessége, hogy nem nagy csapatok munkáiról, hanem független fejlesztésekről van szó, így bőven van hely az elborult ötletek számára.

Betűrendben haladva az első kiszemelt az Egg Man Rally, mely a nevével ellentétben autóverseny helyett egy ElastoMania-szerű játékot takar. A pályák kétdimenziósak, a cél ütközés és felborulás végigmenni rajtuk, nehogy összetörjön a sofőr. A főhős ugyanis egy tojás. Az app 235 forintba kerül, Windows Phone 7.5 és Windows Phone 8 is jó neki, itt lehet beszerezni.

A Get the parachute a Chickens can dream vonalat követi, főhősünk szabadesésben van, a cél eljutni az ugyancsak nagy sebességgel a föld felé tartó ejtőernyőhöz, mielőtt lejár az idő. A madarakat érdemes kikerülni, az érméket pedig összegyűjteni; a zuhanás sebessége érintésekkel befolyásolható. Az alkalmazás mangós és WP8-as telefonokon is fut, beszerzése ingyenes, itt lehet letölteni.

A Great Big War Game egy tower defense játékot takar, mely leginkább a remek látványt nyújtó, kissé rajzfilmszerű grafikájával hívja fel magára a figyelmet. Megvásárlás után 40 fős küldetéssorozat, számtalan további térkép és többjátékos mód is várja a felhasználót. A szoftver kizárólag Windows Phone 8-on érhető el, az ára 710 forint, beszerezni errefelé lehet.

A legfurcsább versenyző kétségtelenül a King Oddball, melyben a játékos egy zöld lényt személyesít meg, ami a nyelvével sziklákat lő az ellenfelekre; a végcél a bolygó elpusztítása. Követelmény a WP8, az 590 forintot kóstáló alkalmazás letöltéséhez katt ide.

Az ingyenes Plane In Storm egy ügyességi játék, a történet szerint a repülőnk óriási viharba keveredett, a legénység és az utasok élete a pilótán múlik, a cél kijutni a fellegek közül. A repülés során különféle powerupokat gyűjthetünk be, a csillagokkal a pontszámot növelhetjük. Az alkalmazást Mango és WP8 alapú eszközökön is élvezhetjük, a telepítéshez irány a Piactér.

A Robotek egy Terminator-szerű jövőképet fest a játékos elé, a robotok fellázadtak és elfoglalták a Földet, főhősünk a bolygó egyetlen túlélési esélye. Stílusos grafika és több, mint 200 pálya várja a felhasználót az ingyenes stratégia-akció-szerepjáték hibridben. Az ellenálláshoz Windows Phone 8 szükséges, a letöltéshez pedig ezt a linket érdemes követni.

Végül, de nem utolsósorban egy Zuma-klónt is kapunk a Sparkle személyében. A játékmenet valószínűleg mindenki számára ismerős, a színes üveggömböket számos eltérő pályán keresztül lövöldözhetjük. A futtatáshoz WP8 szükséges, az ár 710 forint, beszerezni erre lehet.

Azóta történt

Előzmények