Hirdetés

WP7 blog: Októberi játékajánló

Az októberi játékbemutatóban három új Xbox Live játékot próbálunk ki, a terítékre egy ügyességi és két logikai játék került. A telefonokon megtalálható Games Hubon vagy a hivatalos oldal Játékok szekcióján keresztül fellelhető alkalmazásokat (mint minden Windows Phone 7-es játékot) ki is próbálhatjuk vásárlás előtt, ekkor a bal alsó sarokban lévő, try feliratú gombra kell böknünk.

Gravity Guy

Az első versenyzőnk a Gravity Guy névre hallgató ügyességi játék, a cím alapján biztosan mindenki kitalálta, hogy a gravitáció hekkelgetésével oldhatjuk meg a feladatokat. A játéknak van egy története is: hősünk egy olyan világban él, ahol a gravitációt mindenki a saját kénye-kedvére formálja. Főszereplőnk most szökött meg a börtönből, ennek megfelelően folyamatosan menekülnie kell a stílszerűen Gravity Guards névre keresztelt őrök elől. Így nincs megállás, lassításra nem is szabad számítani, a mi feladatunk a folyamatosan rohanó figura terelgetése. Ebben segítségünkre lehet hősünk képessége, mellyel megfordíthatja a gravitációs erőt, ehhez egyszerűen meg kell érintenünk a képernyőt. Az irányítás a végletekig le van egyszerűsítve, nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy hősünk milyen irányba fusson; ennek ellenére a rohamosan növekvő sebesség miatt nem könnyű a játék. A kézzel rajzolt grafika is kellemes, egy kicsit a régi idők platformjátékait idézi, a hangok úgyszintén. A menekülés három világon és 30 pályán át zajlik, a játékot pedig ezen a linken lehet megvásárolni 710 forintért; de természetesen a próbaverzió is elérhető. Az árért három játékmódot (Story, Practice és Endless) kapunk, egyszerre pedig akár négyen is játszhatunk.

Burn the Rope

A sort egy ügyességi-logikai hibriddel folytatjuk, melyben a cél a képernyőn látható kötéllabirintusok bizonyos százalékának elégetése. A tűz indulási helyét mi határozhatjuk meg, a terjedési irányt pedig a telefon megfelelő forgatásával befolyásolhatjuk. A dolog azért nem ilyen egyszerű, a köteleken mászkáló hangyákat is meg lehet gyújtani, a tűz ekkor felveszi a rovar színét. Az eltérő színű kötelek felégetéséhez pedig a nekik megfelelő színű tűzzel kell nyomulnunk, így jól kell sakkozni a hangyák felgyújtásával. Néhány kieső kötéldarabra pedig a pályán mozgó pókok hálóján keresztül juthatunk csak el. Az első néhány pálya primitívsége után bedurvul a játék, a száz százalékos égetésért rendesen meg lehet izzadni. A grafika nagyon egyszerű, de egy logikai játéktól senki nem várja a legújabb effekteket. A játék 710 forintért vásárolható meg a Marketplace-ben, persze ingyenesen is ki lehet próbálni.

Implode

Végül pedig egy színtiszta logikai játékot próbáltunk ki az Implode személyében. A feladatunk az egyes épületek leamortizálása, amit jól elhelyezett dinamitkötegek felrobbantásával tehetünk meg. A cél, hogy a detonáció után maradó romhalmaz egy adott szint alá kerüljön; ezt egy szaggatott vonal jelöli a pályákon. A robbantgatás több mint száz szinten és három nehézségi fokozaton keresztül tart, de ha kifogytunk a kihívásokból, akár magunknak is összerakhatunk egy pályát a beépített szerkesztő segítségével. A játék fizikája egészen korrekt, az épületeket szimbolizáló téglalapok nagyjából úgy dőlnek össze, ahogy azt a valóságban is elvárnánk tőlük. A grafika nagyon megkapó, a stílus a zöld színű iskolai táblákra hajaz, melyre az épületek tervrajzait fehér krétával vésték fel. A 710 forintért megvásárolható játék ezen a hivatkozáson található; természetesen az ingyenes próba lehetősége is adott.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények