Hirdetés

WP blog: Alkalmazások titkosítása a Marketplace-ben

Nemrég napvilágot látott egy hivatalos kiadvány, mely az WP platformra készített alkalmazások feltöltésével kapcsolatos gyakran ismételt kérdések szekciót tartalmazza. A kérdezz-felelek sorozat hetedik kérdéséből kiderült, hogy immár életre lépett az alkalmazások Marketplace-beli titkosítása. A Windows Phone alkalmazásokat tartalmazó .xap fájlok védelme a kalózkodás miatt volt szükséges, mely bár nem akkora, mint az Android és az iOS esetében, egy létező jelenségről van szó.

Maga a rendszer egyébként a Mango frissítés óta képes lekezelni a titkosított alkalmazások telepítését, ám a Marketplace-ben csak nemrég aktiválták a funkciót. A redmondi óriás ugyanis megvárta, míg a Mango előtti rendszerverziót használó telefonok száma egy adott határ alá esett, hiszen azok nem támogatják a védett programok installálását. Természetesen az említett mobilokat is frissíthetjük Mangóra, ám sok tulajdonos gyakran elfelejti ezt megtenni, így a rendszer az alkalmazások telepítésekor figyelmezteti erre a felhasználókat.

A titkosítás megjelenése mellett néhány további változás is életbe lépett, melyek azonban elsősorban a fejlesztőket érintik. További információért és a többi kérdésért a Windows Team blog megfelelő bejegyzését ajánljuk.

Azóta történt

Előzmények

  • Windows Phone 8 – további részletek

    A Microsoft frissen leleplezett mobil operációs rendszere az ismerős külleme ellenére teljes belső átalakuláson esett át.

  • Windows Phone 8 képernyőfotók

    Skype integrációval, átdolgozott kamera kezelőfelülettel és még mélyebb SkyDrive integrációval kecsegtet a Microsoft új telefonos operációs rendszere.

  • Mégis lesz Apollo frissítés?

    Hivatalos megerősítés ugyan még nem érkezett, de egyre biztosabbnak tűnik a jelenlegi Windows Phone 7.5 modellek Apollo frissítése.