Hirdetés

WP7 blog: A világ első mangós telefonja

Az már rég nem titok, hogy a Fujitsu is beszáll a Windows Phone 7 bizniszbe. A nemrég bemutatott IS12T kódnévre hallgató modell két legyet ütött egy csapásra: a készülék az első japán gyártású WP7-mobil, valamint az első Mangót futtató telefon is egyben. A 13,2 megapixeles kamerával, vízhatlan borítással, 1 GHz-es órajelen futó Qualcomm MSM8655 processzorral, Adreno205 grafikus egységgel és 32 GB belső tárhellyel szerelt telefonra pedig úgy tűnik, már nem is kell olyan sokat várni.

A Windows Phone 7 déligyümölcs ízesítésű frissítésének startjával kapcsolatban nemrég még mindenki a szeptembert emlegette, most azonban megerősítést nyert, amit már egy ideje csiripelnek a madarak: az első Mangóval telepített telefon már augusztusban, pontosabban 25-én, azaz csütörtökön   piacra kerül. Sajnos hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a telefon egyelőre csak Japánban lesz elérhető, a KDDI szolgáltató kínálatában; úgy látszik, nem hiába jelent meg pár napja a japán nyelvi és területi támogatás a fejlesztőkörnyezethez.

Sokak szerint viszont egy kis reménykedésre is okot adhat a dolog: talán a régebbi készülékekre is hamarosan elérkezik a Mango frissítés. Bár mi nem kaptunk hírt a frissítés időpontjának előrehozásáról, az biztos, hogy már egy jó ideje készen van az RTM verzió, amelyet a Microsoft időben ki is küldött a gyártóknak, így az optimalizálásra is jutott elég idő. Az emlegetett, gyártásra kész variáns ráadásul ki is szivárgott, így már most is nagyon sokan mászkálnak hekkelt mangós telefonokkal; ki tudja, lehet, hogy a redmondi szoftveróriás ezt megelégelve előretolja a frissítést?

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények