Hirdetés

WP7 blog: A Nokia marketingfogásai

Nemrég piacra került a Nokia első Windows Phone 7-es készüléke, a Lumia 800. Sokan szinte messiásként várták a telefont, amely a remények szerint a régi magasságokra repíti vissza a gyártót, legalábbis az eladások terén. Utóbbi érdekében természetesen a Nokia is megtesz mindent, a telefont egy nagyon erős reklámkampány övezte. A mai bejegyzésben ennek legérdekesebb jeleneteit nézzük meg.

A reklámhadjárat egyik legfurább pontja kétség kívül a készülék óriás képmása volt, amely a közeljövőben néhány nagyobb várost fog meglátogatni, ahol valószínűleg nem mindennapi látványt nyújt majd. A körülbelül tíz méter magas hasonmást először New Yorkban állították ki, majd átszállították Párizsba. A franciák fővárosában tíz napot időzött, amíg a mellette lévő, Windows Phone 7.5-ös telefonokat felvonultató kiállítás is megtekinthető volt.

Mint rengeteg egyéb gyártó, a finnek is aktívan bevonták a hadjáratba a hivatalos Facebook-profilt. A Lumia 800 és ezzel együtt a Windows Phone rendszer körülbelül egy hónapja kipróbálható a felkapott közösségi oldalon; ehhez mindössze ezt a linket kell meglátogatnunk. Nemrég egy nyereményjátékot is indítottak, melyben természetesen Lumia 800 mobilt lehet nyerni; a finnek pedig nem szűkmarkúak, a nyertes legjobb barátai is kapnak egyet a gyártó első Windows Phone 7-es mobiljából.

Ha már a nyereményjátékokról van szó, érdemes megemlíteni az idei év egyik legötletesebb promócióját. A járókelők ugyanis néhány jégtömbre lehettek figyelmesek, melyekben egy-egy Luma 800-as telefon tanyázott. A készülék kiszabadítóit pedig megjutalmazták az említett modellel; természetesen nem a már befagyasztott példányt kapták.

Nemrég pedig lehullt a lepel a készülék Batman-változatáról is, melynek hátuljába a képregényhős logója van gravírozva, emellett pedig exkluzív filmes tartalmakat kapunk. A telefon a legnagyobb rajongóknak készült, így összesen 40 darabot gyártottak belőle. Érdekesség, hogy a Nokia már nem először nyúl a Batman-filmekhez, ha reklámról van szó, az 5800 anno a Nolan-féle The Dark Knight című epizódban is feltűnt.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények