Hirdetés

WP7 blog: Novemberi helyzetjelentés

A szokásos összegző cikkünkben megnézzük, mi történt a Windows Phone 7 körül az utolsó őszi hónapban. Novemberben sem unatkoztunk, végre rátenyerelhettünk a Nokia első WP7-es telefonjára, a nagy dérrel-dúrral beharangozott Lumia 800-ra. Ha valaki pedig Windows Phone 7-es mobil vásárlására adta a fejét, ajánljuk rövid összefoglalónkat, melyben a mangós mobilok magyarországi elérhetőségét vettük górcső alá.

Nokia Lumia 800
Nokia Lumia 800

A múlt hónapban végre megjelent a Nokia Lumia 800, amely talán az év leginkább várt Windows Phone 7-es telefonja volt. A finnek a felső kategóriában sokak örömére Windows Phone 7-re cserélték a Symbiant, az eredmény pedig a Lumia 800-ban manifesztálódott. Az őszi Nokia World konferencián bemutatott készülék a mi tetszésünket is elnyerte: minőségi készülékház, korrekt hardver és kellemes szoftveres extrák jellemzik a finnek szárnypróbálgatását. Sajnos nem minden fenékig tejfel, néhány telefonon ugyanis problémák adódhatnak az akkumulátorral; ezt orvosolandó a Nokia nemsokára két firmware-frissítést is útnak ereszt.

A Windows Phone 7-es készülékek nemrég egy újabb funkciót is kaptak, a telefonokkal immár az Xbox 360 játékkonzolt is irányíthatjuk. A december 6-án elstartolt frissítés óta ugyanis hang alapon, mozgással (ehhez természetesen szükséges egy Kinect megléte) és WP7-es mobillal is vezérelhetjük a gépet. A telefonos megoldáshoz le kell rántanunk az Xbox Companion névre hallgató alkalmazást, melyet ingyenesen elérhetünk a Marketplace-ben. Telepítés után pedig a mobilunk segítségével is böngészhetünk a filmek, zenék és játékok között.

A Windows Phone 7 felhasználói felületéről érdeklődő ismerőseinknek immár anélkül is bemutathatjuk a rendszert, hogy kölcsönadnánk a telefonunkat. A Microsoft hivatalos megoldása segítségével ugyanis bármilyen okostelefonnal (vagy akár a számítógépünkkel) belecsöppenhetünk a Metro UI-ba, melyhez mindössze egy böngésző és internetkapcsolat szükséges. Az említett weboldalt ezen a címen érhetjük el.

Nemsokára pedig érkeznek a Samsung mangós telefonjai, melyek remélhetőleg hozzánk is hamarosan beesnek. Valamint a Lumia 800 kistestvérére, a Lumia 710 is hamarosan debütálni fog, decemberben sem fogunk tehát unatkozni.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények