Hirdetés

WayteQ blog: Időjárásálló hangszóró, visszafogott áron

A mobilos kiegészítők közül szinte minden kategóriában kiemelkedőt nyújt a kínai Xiaomi, ár/érték arány szempontjából legalábbis mindenképpen. A Mi Band 2 egy remek, alkpfunkciókat tökéletes ellátó aktivitásmérő, a Hybrid Headset egy remek hangminőségű, különleges technológiát magában hordozó fülhallgató, a Mi Bluetooth Speaker pedig abszolút etalon volt a belépőkategóriás Bluetooth-hangszórók között a maga alig több mint tízezer forintos árával. Ez utóbbi azonban a Tronsmart Element T2-ben nagyon komoly kihívóra lelt, hiszen az EUstock online webshopján keresztül bruttó 7200 forintért megvásárolható, és nem csak az árszintjén lévő konkurenseivel veszi fel a versenyt!

Természetesen a Tronsmart is kínai márka, rengeteg terméket forgalmaznak az európai piacon, sikerük pedig az alapanyag ügyes válogatásában rejlik, hiszen olcsón rosszat venni nem művészet, megfizethető áron, stabilan jó minőséget hozni azonban annál inkább. És eddig nem csalódtunk bennük, noha csak a Quick Charge 3.0-s töltőfejeiket és külső akkumulátoraikat próbálhattuk ki alaposabban. Az Element T2 tehát az első, de egyáltalán nem az utolsó termék, amit audio-fronton kipróbálhattunk a márka kínálatából.

A doboz egyszerű, de minden fontos tartozék benne ücsörög: van AUX-kábel, microUSB a töltéshez, védőtok helyett pedig egy karabinerrel hangsúlyozzák, hogy ez a 360 grammos, szilikon burkolattal védett tömb nem pátyolgatásra, hanem aktív használatra készült.

A doboz biztosra megy, összesen három helyen hirdeti a vízállóságot
A doboz biztosra megy, összesen három helyen hirdeti a vízállóságot [+]

A robusztus külső víz- és porállóságot ígér, a csatlakozókat és gombokat szilikonból készült védelemmel szigetelték a külvilágtól, a gumi talpak pedig biztos tartást és zajcsillapítást szolgáltatnak, a lényeget azonban nem terelték el a hangminőségről: egyrészt adott a szoftveres háttér ahhoz, hogy két ilyen hangszórót összekapcsolva valódi térhatást kölcsönözzenek a zenei élménynek, másrészt a 2*5 W-os hangkeltők sem okoznak csalódást: a Mi Speakernél feltűnőbb, élénkebb, erősebb hangja van, főleg a mély tartományban akarja megmutatni tudását, cserébe énekhangjai sokkal tompábbak és nyomottabbak, a középtartomány pedig visszafogottabb részletességű. Remekül áll neki a legtöbb pop, house és rock dal, de ha blues vagy jazz kerül képbe, akkor gondolkodás nélkül a Xiaomit választanám. Ha komolyzenéről van szó, akkor lehetőleg egyiket sem, az Element T2 sem ügyes, ha komplett szimfonikus zenekarokat kell reprodukálnia.

Az ajtó mögött 3,5 milliméteres jack és microUSB, illetve microSD kártyahely figyel
Az ajtó mögött 3,5 milliméteres jack és microUSB, illetve microSD kártyahely figyel [+]

Funkciók terén a kötelezőket hozza: kábeles csatlakoztatással nagyon jó hangminőségre képes, de ha beérjük kevesebbel, akkor microSD-kártyáról képes mp3-formátumú zenék lejátszására, illetve természetesen a Bluetooth sem megterhelő neki, csak a párosítási mód volt nehézkes egy-két készüléknél, nem minden forrás akarta azonnal megtalálni, NFC pedig nincs a segítségünkre. Üzemideje meglepően jó, napi 1-2 óra használattal teljesített egy munkahetet, általában halkan szóló zenével és néhány, kellemes minőségben lebonyolított telefonhívással.

Nem éles bevetésre való a karabiner!
Nem éles bevetésre való a karabiner! [+]

A hangszóróhoz tartozó karabiner természetesen egy játékszer, a hangszóró ellenben egy igazán komoly, minőségi cucc. Ha a bruttó árát nézzük, jelenleg verhetetlen ajánlatnak tűnik – mélyen a tízezer forintos fájdalomhatár alatt igazán üdítő egy ennyire egyben lévő, érdemi hibáktól mentes kütyüvel találkozni. Komoly zenehallgatásra értelemszerűen nem való, kicsit bumfordibb is annál, amit az ember szívesen zsebre vág indulás előtt, de alkalomadtán nagyon jól jöhet, és ha csak a zavaró torzítások nélküli, maximális hangerő számít, még le is üti az ár/érték arány Xiaomit, majdnem féláron. Ez ám a remek üzlet!

szentkuti11

Azóta történt

Előzmények