Viszlát, OnePlus 9T és Oxygen OS!

Nem lesz csúcskategóriás ráncfelvarrás, és búcsút inthetünk az OxygenOS-nek abban a formában, ahogyan megszerettük.

Semmi meglepetés nincs a következő két hírben az előzményeket ismerve, mégis lesz, akinek megdobban a szíve az alábbi hírmorzsákból szemezgetve: búcsút inthetnek a OnePlus mobilok rajongói a legendásan jól optimalizált (néha mégis bosszantó hibákat kínáló) OxygenOS-nek, és idén nem lesz T-modell. Kínában egyébként a szoftveregyesítés már korábban megtörtént: ott a Play Áruház nélküli, HydrogenOS váltott Oppo-féle ColorOS-re, melynek hamarosan kész lesz Android 12-es változata. Ha pedig őszinte akarok lenni: pár funkciót és vizuális jegyet leszámítva nincs érdemi különbség a nálunk járt Nord 2 5G és az Reno5 5G szoftvere között.


A OnePlus Nord 2 5G felülete már most meglehetőse hasonlít a ColorOS-re [+]

Ez azt is jelenti, hogy a tudását és tőkéjét egyesítő két márka közös szoftvercsapattal talán a maradék bakikat is eliminálja, miközben a naprakész frissítéseket és a fürge működést megtartja. Pete Lau a OnePlus részéről konkrétan jövőre teszi a teljesen közös felület elkészülését, és arra fog frissülni több régi modell a két márkától, minden bizonnyal új név alatt, ezt azonban még a cégvezér nem árulta el.

A készülő, közös platform részletei
A készülő, közös platform részletei (forrás: OnePlus) [+]

Logikus amúgy a két brand erőforrásait egyesíteni (ami leépítésekkel is jár), de a háttérben még kacifántosabb a történet. A OnePlus vezérigazgató Lau egykor az Oppo alelnöke volt, tavaly aztán megkapta a OnePlust, a Realme-t és az Oppót egyesítő OPLUS befektetési csoport senior alelnöki pozícióját. Mondjuk a Realme ragaszkodott ahhoz, hogy kifejezze: továbbra is önállóan működik a BBK Electronics égisze alatt, Lau pedig ahhoz, hogy a OnePlus vezérigazgatói szerepkörét továbbra is maradéktalanul betölti. Jól látszik mindenesetre, hogy az anyavállalat szeretné letisztázni és szorosabb gyeplő elé fogni márkait, melynek a Vivo és az iQOO is része (az OPLUS csoportnak az utóbbi kettő viszont nem).


A OnePlus 9 elég jól sikerült, hogy ráncfelvarrás helyett olcsóbb társat kapjon [+]

Ami az esetleges csúcskategória aljára szánt OnePlus 9 RT-t illeti a teljesítmény/fogyasztás bajnok Snapdragon 870-nel, erről Lau hallgatott az interjúban, amelyre a The Verge is beült, viszont megerősítette, hogy valóban nem lesz OnePlus 9T Snapdragon 888+-szal, és mondjuk tényleg korrekt az utótag nélküli alapmodell, hogy ezt ne is sajnáljuk. Az RT 200 ezer forint körül pedig nagyot üthet, ha a fürge működés és szoftver mellé a jófajta kamerát is odapakolják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés