Bemutatkozott a ColorOS 12

Android 12-n alapul, és kifejezetten hasonlíthat az OxygenOS 12-re.

Hiába az OS a nevében, sem az Oppo (ColorOS), sem pedig a OnePlus szoftvermegoldás (OxygenOS) nem operációs rendszer, csak szimpla, de jól optimalizált androidos köntös, ám közös a kettőben, hogy, nos, lényegében egy kódon alapul a felület, apróbb különbségekkel. Észrevettük ezt a magyarországi forgalomba került Renókat és Nordokat nyomogatva, és várhatóan az Android 12-n alapuló, hasonló számozású két UI is szoros kapcsolatot ápol majd.

Most az Oppo mutatta be saját 12-es megoldását, amit az Android 12 fejlesztői változatára húzva demonstrál, ám mivel közeleg a rendszerverzió közzététele a Google részéről, a ColorOS 12 is hamar eljuthat a publikumhoz. A változások sorát légiesebb tereprendezés nyitja a felületen, tompább ikonokkal és kontrasztosabb feliratokkal. Apró, természetes, visszapattanó animációból is több lesz, omoji néven pedig animált 3Ds-s emojikat készíthetünk saját magunkról. A megújult oldalról előhúzható okos oldalsáv: interaktívabb lett, így például szöveget másolhatunk oda böngészés közben, vagy kapcsolódó funkciót nyithatunk meg egy másik appban, mondjuk a zenelejátszóban.


[+]

Az Oppo is szorosabb összhangot ígér a telefon és a Windows laptop között, nem csak az utóbbira tükrözve az előbbi képernyőjét, felajánlva a mobil irányítását a számítógépről, hanem fájlok, feladatok gyors megosztását WiFi-n, akár 45 Mbps sebességen. A ColorOS 12 átveszi az Android 12 biztonsági újításait, amit a Find X3 Pro fotós különkiadása fog először demonstrálni, míg a már piacon lévő Find X3 és OnePlus 9 széria októbertől próbálhatja ki a béta változatot – Kínában. Ott ugyanis már hivatalosan is ColorOS fut a Never Settle mobilokon, itt viszont még OxygenOS-nek hívják. Egyelőre...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

  • Android 12-t kap a OnePlus 9 és a 9 Pro

    Sőt, OnePlus 7-ig visszamenőleg minden gyártói csúcsmodell. Immár a ColorOS 12-vel együtt érkezik a frissítés, ezzel az Oppo mobilokhoz hasonló felhasználói élményre lehet számítani.

  • Viszlát, OnePlus 9T és Oxygen OS!

    Nem lesz csúcskategóriás ráncfelvarrás, és búcsút inthetünk az OxygenOS-nek abban a formában, ahogyan megszerettük.

  • Elindult az Android 12

    A készülékeken ugyanakkor még napok vagy hetek kérdése, mire az új szoftververziót láthatjuk. A Pixel modelleknek is várniuk kell.

  • Elstartolt a One UI 4.0 beta

    A világ több táján megindult az Android 12-alapú Samsung felület béta verziója, virtuális RAM és egyéb újdonságok a fedélzeten!

Előzmények

Hirdetés