2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Viszlát, írisz szkenner!

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: ET News

Az ET News értesülései szerint a két nagyobb S10 modell már új típusú kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kap, de írisz szkenner nélkül.

Hirdetés

Tekintve, hogy az írisz szkenner és az előlapi ujjlenyomat-olvasó megkettőzné a funkciót, a kevésbé kényelmes megoldást dobja a Samsung a következő csúcsszériában, tehát a véget érhet a néhai Galaxy Note7-tel debütáló írisz szkenner viszonylag rövid pályafutása. Az ET News szerint az S10-es sorozat alapmodelljének kialakítása még nem végleges, de a nagyobb verziók biztosan ultrahang alapú ujjlenyomat-olvasóval várhatóak.

Az optikai leolvasó helyett az ultrahang alapú technológiát választja a Samsung.
Az optikai leolvasó helyett az ultrahang alapú technológiát választja a Samsung.

Ami az IceUniverse szerint egyrészt sokkal gyorsabb, mint a jelenlegi optikai olvasók, másrészt sokkal nagyobb területen aktív, így nem szükséges annyira pontosan eltalálni az érzékelőt. A Qualcomm megoldása a megjelenítő 30%-át lefedi, így nagyjából a kijelző teljes alsó tartománya képes lesz azonosítani a felhasználót, a 3D képalkotásnak köszönhetően függetlenül a fényviszonyoktól. Nem kizárt, hogy a Qualcomm harmadik generációs technológiája jövőre kizárólag a Samsung készülékeiben lesz elérhető.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.