Hirdetés

Ultrahangos ujjlenyomat-olvasót kap a Galaxy S10

Több forrás is arról számol be a minap, hogy a Galaxy S10 képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasót kap. A pletykák persze nem új keletűek, sőt: évekkel ezelőtt hallani lehetett arról, hogy a Samsung és az Apple a megjelenítőbe építené a biometrikus szenzort, a megoldás aztán mégis a Vivo X20 Plus UD-vel debütált. Ennek az oka leginkább az lehet, hogy időben előbb az optikai variációk készültek el, a Samsung pedig kivárta a pontosabb, ultrahangos technológia kiforrását. A CNet úgy hallotta, hogy DJ Koh, a Samsung mobilos üzletágának vezére a minap Wuhanban járt, és ott egy kérdésre a Galaxy S10 ujjlenyomat-olvasóját illetően azt válaszolta, hogy az az ultrahangos variációból fog érkezni.

A piac egyik legmegbízhatóbb elemzője szintén ilyen technológiára számít: Ming-Chi Kuo szerint három Galaxy S10 is érkezik, és a 6,1", illetve a 6,4"-es modellek kapják meg ezt a fajta biometrikus azonosítót. A harmadik, 5,8"-es maradhat a hagyományosnál. A CNet kiemeli: nem csak a pontosság az ultrahangos megoldás előnye. A Galaxy mobilok egyik kulcsszoftvere a Samsung Health egészségkövető alkalmazás, a Qualcomm szerint az ultrahangos leolvasókkal pedig a pulzusszám és a véráramlás is monitorozható. A Galaxy S10 egyébként nem csak a biztonság oldaláról lehet különleges: akadhat modell, amelyik akár öt kamerát is viselhet a készülékházon szétszórva.


(forrás: SamMobile) [+]

Az S10 előtt persze még befut a Galaxy Note9, méghozzá augusztus 9-én, New Yorkban. DJ Koh kezében a minap állítólag éppen a S Pennel szerelt újdonság fordult meg, és sikerült is vele együtt lencsevégre kapni. A SamMobile szerint tisztán kivehető a fenti képen, hogy az ujjlenyomat-olvasó a dupla hátlapi kameralencse alatt van, és mivel Koh a készüléket a digitális tollal kezeli, az csakis a Note9 lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés