Úttörő akkumulátorral jöhet a Mi 11 Ultra

Persze kémiai és nem ifjúsági mozgalmi szempontból.

Egyre izgalmasabban hangzik a Mi 11 Ultra, amely eddig „csak” szépszámú lencserengetegével és hátlapi másodkijelzőjével borzolta a kedélyeket, azt is elárulva magáról, hogy természetesen Snapdragon 888 bújik majd meg méretes fém/üveg házában.


(forrás: TT Technology) [+]

A készülék március 29-én mutatkozik be a Mi 11 Próval és egy új chippel egyetemben, a méretes árhullám a lenti poszteren pedig a házi tervezésű Surge SoC família visszatérésére célozhat. Bár lehet szó másféle lapkáról is, ha már két csúcsmobillal egy időben mutatkozik be – a GSM Arena például fejlett képfeldolgozó egységre tippel.


(forrás: Xiaomi)

Főszerepet kap még egy innováció a március 29-ei, azaz a hétfői eseményen: a Mi 11 Ultra szupergyors töltésre alkalmas szilícium-oxid anóddal érkezik. A lítiumionos akkumulátorok hagyományosan grafit anódot használnak, és mostanában kezdi a Tesla és más, leginkább villanyautó gyártásban érdekelt fél azt szilíciummal „doppingolni” a fajlagos energiasűrűség drasztikus növelésére.


(forrás: Xiaomi)

Óvatosan kell azonban bánni az anóddal, mert a szilícium térfogata lítiumionok befogadásakor sokkal jelentősebben megnő, mint a grafité, viszont, ha kordában tartják, az a gyorstöltés és a térfogatcsökkentés szempontjából is előnyt hozhat, magyarul ugyanakkor házba nagyobb akku kerülhet. A Xiaomi bevallottan a villanyautóktól vette a nanoméretű szilíciummal doppingolt anód ötletét, persze sokkal inkább egy partnere szállíthatja az efféle telepet – remélhetőleg abszolút biztonsági kockázatok nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés