Utód nélkül futhat ki az Xperia X és X Compact

Hirdetés

Premium standard – így nevezte a Sony azt az Xperia-szériát, amibe például az Xperia X és Xperia X Compact tartozik. Ezek a modellek képezték az átmenetet a középkategória és a csúcsmodellek közt, és úgy tűnik, ez volt a legkevésbé kifizetődő szegmens nekik, hiszen épp ezeket akarják megszüntetni. Ha ez valóban megtörténik, akkor jelenlegi ismereteink szerint a kompakt Sony mobilokért rajongók egyetlen lehetősége az Xperia XA1 lesz, ám az 5 hüvelykes kijelző és a 145 x 67 x 8 milliméteres készülékház már nem feltétlenül hívható aprónak.

Manapság már ritkán jár ennyire pici mobil a szerkesztőségükben
Nem sűrűn jár annyira pici mobil a szerkesztőségükben, mint a tavalyi X Compact [+]

A cég indoklásában az alacsony piaci részesedés szerepel, értelemszerűen a valódi csúcsmodellek (például Xperia XZs és Xperia XZ Premium) eladásait szeretnék felpörgetni, ezt a márkanév hangzatosságán kívül főleg azokkal a technológiákkal szeretnék elérni, amire a többi gyártónak jelenleg nincs profi megoldása, gondolhatunk itt például az LDAC vezeték nélküli audiokodekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia X Compact - kerüli a feltűnést

    Örülhetünk annak, hogy nem tűnik el a valóban kompakt méretű, jól felszerelt okostelefon a piacról, viszont a tavalyi elődhöz képest nem sok előrelépést tapasztalhatunk.

  • Sony Xperia X Performance - új köntös, régi problémák

    A japán gyártó új modellcsaládjának legkomolyabb darabja is ellátogatott hozzánk, azonban nem csak a pozitívumokat hozza a testvéreitől, hanem néhány elég zavaró hiba is benne maradt.

  • Sony Xperia X - igazi aktakukac

    A japán gyártó új terméksorozatának első tagja nem vall szégyent, jól néz ki, nagyon gyors, könnyen kezelhető, viszont a kamera még mindig nem az igazi, és az árazás sem az.

Hirdetés