2018. október 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

MWC 2017: Itt van a Sony XZ frissítése is

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A tavalyi IFA-n bemutatott Sony Xperia XZ idei kiadása majdnem megegyező hardverre épül, viszont tud néhány trükköt, amit az idei csúcsmodell is.

Az Xperia XZ Premium, valamint a középkategóriát képviselő Xperia XA1 és XA1 Ultra mellett a tavalyi Xperia XZ örökösének tekinthető készülék is bemutatkozott. A Sony lényegében újfent eszközölt egy ráncfelvarrást, a tavalyi paraméterek majdnem teljes megtartása mellett mutatta be a Sony Xperia XZs-t. A megegyező méretű 146 x 72 x 8,1 milliméteres fémház továbbra is igen mutatós, és továbbra is igen kávahangsúlyos, mivel a dinamikus kontrasztjavítással támogatott FHD Triluminos IPS panel képátlója is maradt 5,2 hüvelyk.


[+]

Az Android Nougat a Snapdragon 820-as lapkakészletéből és ezúttal már 4 GB rendszermemóriából álló hardveren fut az egy SIM-es verzióban 32 GB, míg a dual-SIM-es megoldásban 64 GB belső tárhellyel alátámasztva. Az akkumulátorkapacitást sem módosították, így továbbra is 2900 mAh-val kell gazdálkodni, amibe a STAMINA mód is besegít, a Qnovo Adaptive Charging pedig intelligensen menedzseli a töltési folyamatot, ami természetesen fokozott tempóban is lehetséges.


[+]

A változások inkább kamera fronton történtek, az XZs ugyanis megkapta a az XZ Premium kamerarendszerét, így szintén a 19 megapixeles hibrid, lézeres autofókusszal támogatott, legújabb Exmor RS szenzorral dolgozik. Az XZs a 4K felvételen kívül szintén képes 960 fps sebességű rögzítésre. Az előlapi modult itt is 13 megapixeles, széles látószögű Exmor RS szenzor jelenti. Amit szakadó esőben is nyugodtan használhatunk még az IP65/68 jelzés apróbetűs pontosítása szerint is. A készülék ezüst, fekete és jégkék színben lesz elérhető, de a mi régiónkba várhatóan nem jön.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.