Rejtett kamera nincs, műholdas kommunikáció van

A ZTE Axon 50 Ultra hagyományos előlapi kamerával és kétirányú műholdas kommunikációval mutatkozott be, a készüléket az Axon Pad táblagép kíséri.

A ZTE egészen az Axon 40-es szériáig tökéletesített a kijelzőbe rejtett kamerát, ahol már a csúcsmodellben is alkalmazni merték, az idei Ultra viszont hagyományos kameralyukat visel a 6,67 hüvelykes, 144 Hz képfrissítésű FHD+ AMOLED panelen. Van cserébe 80 wattra növelt teljesítményű gyorstöltés, WiFi 7, kétirányú műholdas kommunikáció a BeiDou rendszerén keresztül és infra vezérlő, ami egyre több készüléken bukkan fel az utóbbi időben.


[+]

Az Axon 50 Ultra a Snapdragon 8+ Gen 1-es szett mellett döntött LPDDR5X rendszermemóriával, UFS 3.1-es belső tárhellyel és saját fejlesztésű, hardver szintű titkosítást biztosító dedikált chippel. A memóriaopciók 8/256 GB-nál kezdődnek, a maximum pedig 16 GB RAM és 1 TB nem bővíthető belső tárhely. A sztereó hangszórók továbbra is rendelkeznek DTS:X Ultra minősítéssel, megvan az NFC, a Bluetooth viszont már 5.3-as verziószámú.

A kamerák terén is történt változás, a fő szenzort továbbra is az IMX787-es szériából szállítja a Sony optikai képstabilizálással, a háromszoros optikai zoomot biztosító, szintén OIS-sze szerelt telés szenzor és az autofókusszal dolgozó ultraszéles látószögű viszont egységesen 50 megapixelen rögzít, utóbbi akár 2 centiről is bevethető makrók készítésére.


[+]

Az 5G-s ZTE Axon Pad szintén Snapdragon 8+ Gen 1-es szettre épül és szintén megkapta a hardver szintű titkosításért felelős kiegészítőt. A 12,1 hüvelykes, 120 Hz-es IPS panellel szerelt táblagép mindössze 6,5 milliméter vastag, de belefért egy 10.000 mAh-s telep, amihez 80 wattos gyorstöltés jár. A tablet támogatja az érintőceruzával történő bevitelt és billentyűzetes tokot is vásárolhatunk hozzá, de a kiegészítők ára egyelőre nem ismert, ahogy az Android 13-mat futtató tableté és  Axon 50 Ultráé sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés