Újabb biztonsági intézkedések a Note7 kapcsán

A Samsung második alkalommal is kénytelen volt visszahívni a szériát, mivel a már biztonságosnak minősített Galaxy Note7 típusú készülékek esetében is fennállt az eredeti probléma. Ez nem csak a forgalmazás, de egyben a gyártás teljes leállítását is jelentette. A magyarországi csereprogram feltételei is módosultak, így 2016. október 11-től a haza vásárlók is váltani kényszerültek csere helyett.


[+]

Samsung Electronics Europe mai közleménye szerint régió-szerte új szoftverfrissítést küld ki a Galaxy Note7 készülékekre, amely 60 százalékban maximalizálja az okostelefonok akkumulátorának feltölthetőségét. Az október 31-től elérhető frissítés hasonló az eredeti szériára, szeptemberben kiadott módosításhoz.


(forrás: CNN) [+]

Az intézkedés célja a zöld akkumulátoros készülékek esetében is fennálló biztonsági kockázat csökkentése, valamint a tulajdonosok további ösztönzése a készülékek leváltására, mivel az Európában értékesített phabletek nagyjából még egynegyede használatban, de legalábbis a vásárlók birtokában van.

A készülékváltási programban az ügyfelek itthon továbbra is két lehetőség közül választhatnak. Egyrészt elállhatnak a vásárlástól, így kézhez kapják a teljes vételárat, vagy kérhetik a készülék más Samsung Galaxy eszközre való cseréjét az árkülönbözet visszatérítése mellett. A Samsung Dél-Koreában további lehetőségként az árkülönbözeten és kompenzáción kívül adott összegű jóváírást ígért a most Samsung Galaxy S7 vagy S7 edge-re váltó vásárlóknak a jövő évi zászlóshajók árából. A sajtóközleményben nem csak a majdani S8, de Note8 nevű készülék is szerepel.


[+]

Itthon továbbra is az ingyenesen hívható 06-80-7267864-as (06-80-SAMSUNG) telefonszámon kérhetünk információkat, vagy a Samsung honlapján találhatjuk a készülékváltással kapcsolatos legfrissebb iránymutatást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés