Új orr és megnövelt hatótáv a frissített elektromos Opel Corsa jellemzői

A kisautó is megkapta az új Opelek arcát, ezzel együtt pedig egy erősebb verzió is piacra lép.

Az elektromos Corsa ugyanarra a platformra építkezik, mint a Stellantis-csoport többi hasonló modellje (Peugeot e-208, Citroen e-C3, Mokka), viszont szinte az utolsó olyan Opel személyautó volt a kínálatban, amely még a régi formatervezési iskolát követte. Időszerű volt a ráncfelvarrás, ami nem csak abból áll ezúttal, hogy megkapja ez a gép is az Opel Visor nevű orrkiképzését, hanem hozzányúltak az elektromos rendszerhez is.


[+]

Egyrészt a módosítások érintik a belső infotainment rendszert, bekerül a digitális kijelző a rendelhető extrák közé, valamint bizonyos felszereltség mellé már 10 inches középkonzoli kijelzőt kínál az Opel, ráadásul most már a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto is elérhető. A hangvezérlés is az újdonságok listáját gyarapítja, de magyar nyelven vélhetően nem fog működni (ahogyan általában egyik autógyártónál sem). Van néhány biztonsági újítás, az adaptív tempomat és a gyalogosérzékelő vészfékrendszer tartoznak ide, plusz frissült a hátsó tolatókamera felbontása és minősége.


[+]

Ha viszont már hozzápiszkáltak a Corsához, akkor az elektromos változatnál van műszaki szempontból is újítás. Továbbra is megmarad a cégcsoport autóira jellemző 50 kWh-s akkumulátor és a 136 lóerő teljesítményű motor, amivel WLTP szerint a hatótáv 357 kilométeres, a friss modell erősebb motorral is választható, amely 156 lóerős (260 Nm) és a hatótáv 402 kilométeres a gyártó állítása alapján. Ezt az akkucsomag módosításával érik el, amely ebben a változatban 54 kWh-s, vagyis nem sokkal nagyobb, mint az alapmodellnél, mégis majdnem 50 kilométerrel nagyobb hatótávot ígérnek. Ez arra utal, hogy az új hajtáslánc fogyasztása alacsonyabb, ami mindenképpen jó hír az egész cégcsoport számára, mert az előző generáció bevezetése óta voltak gondok a takarékossággal, amin már korábban szoftverfrissítéssel segítettek, most pedig a jelek szerint előrébb tudtak lépni. A töltési sebesség mindkét verziónál DC-n maximum 100 kW.


[+]

Az új elektromos Corsa illeszkedik abba a stratégiába, amely szerint az Opel 2028-ra kizárólag elektromos autókat fog gyártani és piacra dobni, ugyanakkor a két felújított modell hazai árai és bevezetési időpontja még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Opel

Előzmények

  • Opel Corsa-e menetpróba

    A puszta tények emellett a modell mellett szólnak: kimondottan kellemes hatótáv, villámgyors töltési lehetőség, elektromos autóhoz képest igen kedvező ár. De milyen a valóságban?

Hirdetés