Új Nokia mobil érkezik augusztus 21-én

A HMD Global vezetése alatt, rövid időn belül sikerült Nokia mobilokkal lefedni a teljes okostelefonos árpalettát, aminek a felsőbb szekciójában helyezkedik el a tetszett plecsninkkel jutalmazott, 6"-es 7 Plus. Kétségtelenül előrelépés a Snapdragon 660-nal szerelt ketyere a korábbiakhoz képest, és talán nem véletlen, hogy a HMD ezen tesztelgeti az Android 9 Pie-t, ami aztán minden Nokiára megérkezik.

Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható
Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható [+]

A phablet teljesítménye, képalkotási képessége és külleme az Expert Imaging and Sound Association bíráit is meggyőzte, akik a legjobb fogyasztói okostelefon EISA díjával jutalmazták. Idén a HMD Global piaci részesedésben is mérhető lendületet vett, és augusztus 21-én, azaz jövő hét kedden már érkezik is a következő készülék, ami eséllyel már egy (vagy több) Ázsiában bejelentett modell nemzetközi variánsa lehet.

Az egyik a szenzorszigetes, Snapdragon 636-os Nokia X6 alteregója lehet, ami egyébként Nokia 6.1 Plus néven, Hong Kongban már debütált, Android One rendszerrel, Európába viszont még nem látogatott el. A másik a MediaTek Helio P60-as Nokia X5 variációja lenne, ezt Nokia 5.1 Plus néven várják errefelé. A PhoneArena szerint viszont az is lehet, hogy a Nokia 9 csúcskészülék fut be, már a jövő héten, igaz, az AndroidAuthority szeptemberi tippet kapott a zászlóshajó leleplezésére. Nem kell már sokat aludni, hogy kiderüljön, kinek van igaza.

Előzmények

  • A Nokia 6.1 Plus után érkezhet az 5.1 Plus

    Az előbbi a Nokia X6 nemzetközi variánsa, Európába érkezése pedig már hivatalos. Az utóbbi a Nokia X5 meg nem erősített, nemzetközi neve, ami szinte biztosan be fog futni errefelé.

  • Hamarosan nemzetközi vizekre evez a Nokia X6

    A HMD egy darabig váltig állította, hogy az X6 kizárólag Kínában kerül forgalomba, de nyilván tudtuk, hogy nem igazán gondolják komolyan.

  • Nokia 6.1 - kis verziófrissítés

    Sok tekintetben előrelépett az új Nokia 6 a tavalyihoz képest, ám már be is jelentették szenzorszigetes, még ütősebb folytatását, így rövid életű lehet a telített phabletpiacon.

  • Bemutatkozott a Nokia X6

    Most a X-szériát hozza vissza a HMD, természetesen androidos alapokon, középkategóriás hardverrel és dupla hátlapi kamerával.

Hirdetés