Minden Nokia Android Pie-ra vált

Minden eddigieknél korábban startolt el az idei Android főverzió, az Android 9 Pie,  talán abban a reményben, hogy a gyártópartnerek is hamarabb frissítenek rá. Emellett szól egyfelől a tény, hogy jó néhány készülék kivette a részét a béta programból, és a Nokia 7 Plus már a kiadásra szánt, negyedik bétát futtatja, legalábbis azokon a készülékeken, amelyek kiveszik a részüket a tesztelésből. Másfelől széles körben elterjedt a Project Treble, az Android rendszer architektúrájának strukturális átszervezése, ami szétválasztja az alapvető működéséhez szükséges részt a gyártók egyéni felületéről, így azoknak kevesebb a dolguk a frissítéssel, ergo előbb végezhetnek.

Az Android P béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható
Az Android Pie béta változata a Nokia 7 Plusszon is kipróbálható [+]

A HMD Global androidos okostelefonjai eleve alig tesznek hozzá a gyári rendszerhez, sőt: számos közülük vegytiszta felületet futtat az Android One project keretében, így nem volt kérdéses, hogy sokuk megkapja az Android 9 Pie-t. A Finn Suomi Mobiili ugyanakkor megtudta, hogy a HMD az összes eddigi modelljét frissíteni fogja, az Android Go rendszerű Nokia 1-től kezdve a 8 Siroccóig, ez pedig mindenképpen örvendetes. Mivel a Nokia 7 Plus már javában tesztelgeti az Android Pie-t, esélyes, hogy a legkorábban a tetszett plecsninket is elhódító phablet kapja azt meg. A HMD viszont még nem közölt pontos kiadási dátumot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Kipróbáltuk a készülő Android 9-et

    Befutott a negyedik fejlesztői rendszercsomag, avagy a harmadik béta az Android P-hez. A számozás már biztos, a nyár végére várt főverziónak a süteményes nevét azonban még titok övezi.

  • Nokia 6.1 - kis verziófrissítés

    Sok tekintetben előrelépett az új Nokia 6 a tavalyihoz képest, ám már be is jelentették szenzorszigetes, még ütősebb folytatását, így rövid életű lehet a telített phabletpiacon.

  • Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél

    Ezúttal jó irányba halad a nosztalgiavonat: az új Nokia 8 gyönyörű, villámgyors, lényegre törő és igyekszik minden fontosat biztosítani. Kár, hogy késve érkezik az állomásra.

  • Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

    Az újra feltámadt Nokia első generációs okostelefonjai nem robbantották fel a piacot. A második kör viszont jónak tűnik, ha a 7 Plusból indulunk ki.

Hirdetés