Új, hordható okoseszközökbe szánt platformmal készül a Qualcomm

A Snapdragon Wear széria új generációjának előzetesét a Twitteren osztotta meg a Qualcomm.

A Qualcomm aktuális ajánlata a hordható okoseszközökhöz a két évvel ezelőtt bemutatott Snapdragon Wear 4100+, ami az extrém energiatakarékos segédprocesszor integrálásában különbözik a szintén 2020-as Wear 4100-tól. A 12 nanométeres 4100+ hibrid architektúrát használ egy extrém alacsony energiaigényű halmaz és egy nagy teljesítményű klaszter bevonásával, 1,7 GHz-es maximális órajelen.

Hirdetés

Az új platformról egyelőre nem árultak el semmit, csak azt, hogy coming soon, így nem tudjuk, hogy milyen fejlesztésekre számíthatunk, de nem lennénk meglepődve, ha a lapka csíkszélessége drasztikusan csökkenne (a la Samsung Exynos W910), illetve jelentősen nőne az újjáélesztett Google Wear OS-szel való kompatibilitás.

Korábbi értesülések szerint Snapdragon 5100 és 5100+ néven számítunk az újdonságokra, amelyek 4 nanométeres node-on készülnek. A plusz verzió az új generáció esetében is egy energiatakarékos segédprocesszorral tud majd többet, mint a négy, maximum 1,7 GHz-es Cortex-A53-as magot összefogó klaszterrel szerelt alapverzió. A grafikus feladatokat vélhetően az Adreno 702 GPU támogatja akár 700 MHz-es órajellel, memóriából pedig 4GB LPDDR4X lehet a maximum, amit eMMC 5.1-es belső tárhely egészít ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés