Meghosszabbította együttműködését a Qualcomm és a Samsung

2030-ig biztosan együtt dolgoznak, a következő S-széria Snapdragon-exkluzív lehet.

Csütörtökön bejelentést tett a Qualcomm, amely szerint további hét évvel kiterjesztették a Samsunggal közös szabadalmi licencszerződésüket. A megállapodás meghosszabbítása azt jelenti, hogy 2030-ig a Samsung Galaxy eszközei, valamint PC-i a Qualcomm által fejlesztett technológiákat használják majd, köztük chipeket és hálózati eszközöket. A szerződés külön kitér a hálózati technológiákra, ezek szerint a 3G, 4G, 5G mellett a közelgő 6G standardhoz is a Qualcomm hálózati komponenseit fogja felhasználni a Samsung a táblagépeiben és a telefonjaiban, valamint bármilyen egyéb IoT eszközében, a szerződés ugyanis nem csak a Galaxy termékcsaládra vonatkozik.

Augusztus 10-én is lesz a Samsungnak egy bemutatója, várhatóan az ott debütáló eszközökben is Qualcomm lapkák lesznek.
Augusztus 10-én is lesz a Samsungnak egy bemutatója, várhatóan az ott debütáló eszközökben is Qualcomm lapkák lesznek. (forrás: SamMobile) [+]

Bár nem kapcsolódik szorosan az együttműködés meghosszabbításához, a Qualcomm vezérigazgatója elmondta, a jövő évi Galaxy S-szériát exkluzívan a Qualcomm fejlesztette Snapdragon rendszerchipek hajtják majd. A Samsung ettől függetlenül nem adta fel az Exynos fejlesztését házon belül, de mivel az eladott csúcsszériás Samsung telefonok több mint 70%-a a Qualcomm lapkájával szerelt modell, a továbbiakban egységesíteni tervezi a dél-koreai cég a hardvert, amihez Snapdragon lapkákat fog használni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés