Új fülhallgatókkal bővíti a Tone Free vonalat az LG

Az LG Tone Free T90 lesz a csúcsmodell, míg a két új Tone Free Fit sportolókra céloz.

Sajtóközleményben jelentette be az LG, hogy négy új vezeték nélküli fülhallgatóval bővül a cég Tone Free termékcsaládja. Mindegyik TWS eszköz in-ear kialakítású, szilikonharangokkal ülnek a hallójáratban, a Tone Free T90-es és T60-as azonban szárral is fel van szerelve, míg a Tone Free Fit TF7 és TF 8 nincs, az szilikon szárny segítségével támaszkodik meg az ember fülében. A T90-es a csúcsmodell az LG kínálatában, ez a széria fekete és fehér színben elérhető, a Fit pedig fekete-menta színállásban készül. Az összes új fülhallgatónál adott a már ismert UV-fénnyel tisztító hordtok.

A 2022-es LG Tone Free felhozatal színei és formái.
A 2022-es LG Tone Free felhozatal színei és formái. (forrás: LG Newsroom) [+]

A Tone Free T90 dinamikus 11 milliméteres grafén meghajtókat használ, ezzel a gyártó szerint rendkívüli dinamika és tiszta hang érhető el. A fülhallgató támogatja a Meridian Audio HSP technológiáját, emelett újdonság, hogy a Dolby Head Tracking funkció is benne van, vagyis képes a forrásohoz alkalmazkodni és a fej helyzetének változásaira reagálva változtatni a hangon. Az LG szerint jobb és valóságosabb térérzetű sztereó szórakozást biztosít majd a funkció, a fülhallgató viselőjét a középpontba helyezve. Az Apple a Spatial Audióval, a Samsung vagy a Google pedig szintén a Dolby-val kínál ilyen funkciót saját eszközeiben. Kodektámogatás terén adott az SBC, AAC és az aptX Adaptive, a maximum átvitel Bluetooth segítségével 24 bit / 96 kHz. Akárcsak az elődmodell esetén, a T90-es hordtokja is képes Bluetooth átjátszóként üzemelni, vagyis ráköthető egy vezetékes forrásra, ehhez egy USB-C — AUX kábel jár a dobozban alaptartozékként.

Tone Free T90 fehér színben.
Tone Free T90 fehér színben. (forrás: LG Newsroom) [+]

Adott az adaptív aktív zajszűrés, ehhez három mikrofon és egy hangfeldolgozó egység dolgozik a T90-ben. Az LG új algoritmusa állítólag többszöri mintavételezéssel dolgozik, ezzel pontosabban zárja ki a külső hangokat, az adaptív funkció pedig egy befelé hallgató mikrofonnal vizsgálja, mennyi zaj jut be a viselő hallójáratába. Arról nem beszélt az LG, hogy az akkumulátoros üzemidőre milyen kihatása van az ANC használatának, az aktív zajzár nélkül 9 órányi zenelejátszást ígérnek a fülhallgatóra, 20 órányi tokba rejtett extra üzemidővel. A fülhallgatók teljes feltöltéséhez 1 órát kell a tokban eltölteniük. A hordtok az USB-C csatlakozó mellett Qi vezeték nélküli töltőkkel is táplálható energiával.


T90 (forrás: LG Newsroom) [+]

A T90-es gumiharangjai orvosi minőségű szilikonból készülnek, az LG szerint kényelmesebbek és kevésbé ragadnak meg rajtuk a fertőzések, de a tok UV-fénnyel tisztít is minden egyes alkalommal, amikor a fülesek bekerülnek. Az eszköz nem vízálló, de IPX4 minősítést kapott, vagyis a verejték nem tesz kárt benne. Szintén IPX4-es védelmet élvez a Tone Free T60-as, mely specifikációit tekintve megegyezik a T90-nel, viszont hiányzik belőle a Dolby Head Tracking fejkövető funkció, a valósidejű adaptív ANC, a vezetékes Bluetooth átjátszó mód és a vezetékmentes töltés. Viszont várhatóan olcsóbb lesz, bár egyelőre árakat nem közölt az LG, csak annyit, hogy augusztus végén tervezik a termékek bevezetését.

Tone Free T90 a fülben.
Tone Free T90 a fülben. (forrás: LG Newsroom) [+]

Komolyabb védelmet élvez a Tone Free Fit (TF8 és TF7) fülhallgatópáros, ezek IP67-es minősítést kaptak. Az edzésekhez szánt fülhallgatók is az orvosi minőségű szilikont használják a gumiharangokhoz, viszont a fülkagylóban megtámaszkodó szárny keményebb műanyagból van. A hordtok ugyanúgy UV-fénnyel tisztít és a TF8-as esetén használható Bluetooth átjátszóként is.

Tone Free Fit TF8
Tone Free Fit TF8 (forrás: LG Newsroom)

Van aktív zajszűrés három mikrofonnal, de nincs fejkövető hangzás, sem adaptív ANC. Ezt viszont megköszöni az üzemidő, a TF7 és TF8 minimum 10 órát bírnak egy töltéssel zajszűrő nélkül és 20 órányi extra üzemidő van a tokban. A gyorstöltés itt is adott, egy óra elég a fülhallgatók teljes töltéséhez. Az LG a hangzásról nem nyilatkozik, csak annyi olvasható a közleményben, hogy tiszta és tágas hangzás várható a Meridian HSP technológiájának hála. Akárcsak a T90-es és T60-as modellek, ezek is augusztus végétől kerülnek majd piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés