Hirdetés

Tőzsdére lép a Xiaomi

Az elmúlt évek legnagyobb kínai IPO-jára (első nyilvános forgalomba hozatalára) készül a Xiaomi, amihez a szükséges papírokat be is nyújtotta a hongkongi értéktőzsdén. Lei Jun óriásvállalata pár éve robbant be a mobiliparba, némi botladozás után az elmúlt két esztendőben aztán stabilan felívelő pályára állt. Ez a hazai sikerek mellett részben az indiai terjeszkedésnek köszönhető, részben pedig annak, hogy immáron tucatnyi nemzetközi piacon vannak jelen hivatalosan. Nálunk a Mi A1 forgalomba kerülése jelezte, hogy a Xiaomi nyugaton is komoly terveket szövöget, a stabil gazdasági háttérhez pedig kapóra jöhet a régóta emlegetett tőzsdére lépés.


Rendkívül népszerűek a Xiaomi mobiljai, igaz, a szegmens nem éppen profitábilis [+]

A Reuters információi szerint 80 és 100 milliárd amerikai dollár között lehet a vállalat piaci kapitalizációja és 10 milliárd dolláros részvénykibocsátással indíthat a Xiaomi a hongkongi tőzsdén. Érdemes megjegyezni, hogy bár a tavalyi évben a Xiaomi tekintélyesen növelte bevételeit, összességében nettó veszteséggel zárta az esztendőt. A vállalat egyébként egy sor eszközt és szolgáltatást is kínál, persze a mobiljairól a legismertebb. Legutóbb a Mi Mix 2S és a Mi 6X kapcsán lehetett róluk olvasni, de állítólag már gőzerővel készül a Mi 7 is. Ugyanakkor elsősorban továbbra is a versenyképesen árazott Redmi modellek az igazán kapósak, és az ígéretek szerint a gyártó sosem fog tekintélyes hasznot rátenni remek ár/érték arányú készülékeire.

Azóta történt

  • Képeken a Xiaomi Mi 7

    Két egymástól független forrás is közölt valódi fotót a feltételezett Xiaomi Mi 7-ről, amelyek viszont tökéletesen megegyeznek.

Előzmények

Hirdetés