Több mint egymillió Pixel mobil fogyott eddig

Hirdetés

Változás állt be tavaly a Google referenciakészülékeinél: a vegytiszta Androidot futtató, ipari dizájnú, elsősorban fejlesztőknek szánt Nexus vonalat felváltotta a küllemében divatosabb, extra funkciókkal is megtámogatott Pixel széria. Kezdetben ezek sajátossága volt a Google Assistant hangsegéd, ami azóta szélesebb körben elérhető lett, bár magyarul még nem tud.


A Pixel és a Pixel XL (fent) új fejezet a Google termékeinek könyvében [+]

Szintén a referenciapáros egyénisége volt és maradt a Pixel Launcher indító, és mivel ez ugyanúgy a Google Play Áruházból frissül, mint bármelyik másik androidos szoftver, némi statisztika megtudható róla. Például az, hogy a Pixel Launcher telepítésének a száma (beleértve a gyártó általit) a minap váltott 500 ezer és 1 millió közötti értékről 1 és 5 millió közöttire, írja az Ars Technica.


[+]

Bár ebből logikusan kikövetkeztethető, hogy akkor mostanában léphették át az eladások is a bűvös egymilliót, azért ezen statisztikák nem feltétlenül pontosak.Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy a Google immáron üzletekkel és szélesebb termékportfólióval van jelen a piacon, nem beszélve a marketing költségekről, és már folyik a Pixel 2 fejlesztése. Magyarán a keresőóriásnak is érdeke lett a mutatók növelése, ami nem egészen volt így a fanatikusoknak szánt Nexus ketyerék esetében.

Előzmények

Hirdetés