Az LG gyárthatja a következő Google Pixel készüléket

Több mint valószínű, hogy az LG váltja a HTC-t a következő Google készülékek gyártásában, legalábbis a már többször felbukkant Taimen kódnevű eszköz esetében. A 9to5Google előkerített egy LG által küldött hibajelentést az Android Issue Tracker adatbázisából, amit a Google munkatársa egyrészt megoldott és lezárt problémának minősített, másrészt a Android > Partner > External > LGE > Taimen > power iktatóhelyre utalt. A források ebből arra következtetnek, hogy az LG mélyen integrált a Taimen fejlesztésébe.


[+]

A Taimen már a Geekbenchnél is feltűnt, egyrészt Android O rendszerrel, másrészt feltehetően Snapdragon 835-ös lapkával, ami egybevág a Rick Osterloh által adott interjúban említett csúcskategóriás jelleggel. Az LG közreműködésének lehetőségét az is reálissá teszi, hogy a Google nemrég invesztált jelentős összeget az LG OLED iparágába. A gyártókapacitás és a folyamat anyagi megerősítésével feltehetően a Google Pixel készülékek következő generációjába szánt kijelzők biztosítása volt a cél.

Google Pixel XL
Google Pixel XL [+]

David Ruddock, az AndroidPolice szerkesztője a többi forrástól függetlenül, de szintén megerősítette a feltételezést, amely a Google és az LG kooperációját vélelmezi. Az is egyre valószínűbb, hogy három eszköz helyett csak kettő kerül forgalomba, mivel a Muskie fejlesztését felfüggesztették. Így a Pixel XL utódmodellje a kissé nagyobbnak tippelt Taimen lehet, míg a Google Pixelt a Walleye válthatja. Az sem kizárt viszont, ezt cáfoló információ hiányában, hogy a kisebb eszköz gyártása marad a HTC-nél, míg a Taiment az LG készíti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés