Testtömegösszetételt is számol az Amazfit Balance

Új 46 mm-es órát mutatott be az Amazfit, 250 eurós áron kerül piacra.

AMOLED kijelzős órával bővült az Amazfit kínálata, elérhető Európa több országában is az Amazfit Balance, egy 46 mm-es tokozású, 1,5 hüvelykes, kör alakú AMOLED kijelzővel szerelt okosóra. 250 euró az induló ár, cserében kapunk egy tekerhető és kattintható koronát, valamint egy gombot az óratest jobb oldalán, kétsávos GPS-vevőt, 475 mAh-s beépített akkumulátort, NFC-t (régiónként limitált fizetési lehetőségekkel), valamint a friss ZeppOS 3.0-t, benne olyan új funkciókkal, mint az AI-alapú futó- és alvástervek.

Amazfit Balance szürke színbenAmazfit Balance szürke színbenAmazfit Balance szürke színben Amazfit Balance szürke színben [+]

Újdonság az Amazfit kínálatában, hogy testtömegösszetételt is mér az óra, ezt eddig csak egyes Samsung Galaxy Watch készülékek tudták. A Balance kiértékeli a felhasználó felsőtesti csont-, testzsír-, csonttömeg-, izom- és vízszázalékát, mér szívritmust, bőrhőmérsékletet, valamint SpO2-t. Az adatokat a Zepp Coach szoftver gyűjti és elemzi, van benne 150 sportmód, illetve megvannak benne a Cheetah és a Cheetah Pro személyi futóedző funkciói. A méréseket a BioTracker 5.0 PPG szenzor végzi, mellette van gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, légnyomásmérő, közelségi fényérzékelő és hőmérő is az eszközben.


[+]

46 x 46 x 10,6 mm-es az óra és szíj nélkül 35 grammot nyom. Az óratok alumínium, alja polimer, megvan az 5ATM vízállóság, a szíjak pedig a klasszikus 22 mm-es gyorskioldós csatlakozást használják. Képes a Balance 2,4 GHz-es Wi-Fi hálózatokra csatlakozni, Android 7-es vagy iOS 14-es telefonra pedig Bluetooth 5.0-n keresztül szinkronizál. A Zepp alkalmazáson keresztül vannak telepíthető óraszámlapok és programok is. A beépített tárhely 2,2 GB, erre mehetnek zenék is, és van beépített mikrofon hangszóróval az Android rendszerű telefonra érkező hívások fogadására, illetve vannak szöveges üzenetekre — köztük WhatsApp, Line, Facebook Messenger, Telegram, Skype — adható reakciók is, szintén csak Android telefonnal.


[+]

A kijelző 480 x 480 pixeles felbontású (323 ppi), 1500 nit a maximális fényessége, felette ívelt üveg. A 475 mAh-s akkumulátor mágneses töltőről vesz fel energiát, átlagos használattal pedig két hét (14 nap) üzemidőt ígér az Amazfit. Ha be van kapcsolva a mindig éber kijelző, akkor 5 napot ígér rá a gyártó, erős használattal 7 napra becsülik az üzemidőt, akkukímélővel pedig 25 napra. Ha tevékenységet akar valaki rögzíteni, akkor a GPS-t (L1 és L5) pontos módra állítva 26 órája van rá az óra lemerülése előtt, de ha a pontatlanabb, automata GPS módot választja, akár 47 órányi folyamatos tevékenységkövetésre is alkalmas a Balance.

A szürke mellett készül fekete változat is az órábólA szürke mellett készül fekete változat is az órábólA szürke mellett készül fekete változat is az órából A szürke mellett készül fekete változat is az órából [+]

Megvan a beépített Amazon Alexa segéd, vannak reggeli összegző üzenetek, beállítható célok, melyek teljesítésének állapotáról riportokat készít a Zepp alkalmazás. Utóbbiak a nyers adatok mellett már szöveges formában is megjelennek, a Zepp Aura nevű AI chatbot segítségével angol nyelven.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés