A 10 éves Amazfit a Balance különkiadásával ünnepel

A Balance új színekben kerül piacra, miközben a háttérben chipsetet is fejleszt a gyártó.

Berlinben tartott karácsonyi rendezvényt az Amazfit, amely most ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A rendezvényre nagyjából 70 újságírót és influencert hívtak meg, a szakmai program gerincét pedig az adta, hogy itt mutatták be a Balance Special Editiont, amelynek népszerűsítésére a Siciliano Contemporary Ballet művészeit kérték meg. A német főváros szívében december 7-9 között a táncosok bemutatókat tartanak bárki számára, a pulzust, a stressz-szintet és az elégetett kalóriát a most bemutatott órák segítségével mérve.

A Balance az IFA kiállításon mutatkozott be ősszel. A szíj nélkül 35 grammot nyomó óra 1,5 inch átmérőjű AMOLED kijelzőt kapott 480 x 480 pixeles felbontással, alumínium tokozásban és edzettüveg védelemmel. A 475 mAh-s akkumulátorral igen jó üzemidő jön ki: 26 órás GPS edzéskövetés van benne, átlagos használattal pedig 14 napig nem kér töltőt. Ennek leginkább az az oka, hogy az Amazfit maga fejleszti a chipsetet és az operációs rendszert is (Zepp OS 3.0). A Balance Special Edition abban tér el, hogy négy új árnyalatban érkezik (Forest - barna, Ocean - sötétkék, Lagoon - világoskék, Meadow - sötétzöld), plusz a természettudatosság farvizén minden eladott Balance Special Edition árából jut a One Tree Planted alapítványnak, akik nevükből fakadóan fákat ültetnek. Plusz környezettudatosabb lett a csomagolás is.


[+]

Az Amazfit a cég európai vezetője szerint saját magát a megfizethető Garminként pozícionálja, ezért fejlesztik a Zepp Aura, és Zepp Fitness havidíjas szolgáltatásokat, amelyek extra analitikai és AI háttérrel adnak javaslatokat a mentális és fizikai jóllét kapcsán, plusz különböző edzésprogramokat is kínálnak. Relatív új, hogy elindult a Zepp Pay is, amely NFC-s fizetést tesz lehetővé az arra alkalmas bankok kártyáival -- Magyarországon ilyen nincs, ha valaki órával szeretne fizetni, akkor a Curve segítségével tudja ezt megoldani.


[+]

A rendezvényen röviden kitértek arra, hogy az Amazfit új AI chipseten dolgozik (a beszédes nevű MHS001), amely 18%-kal alacsonyabb fogyasztást és 40%-kal nagyobb teljesítményt fog eredményezni, így még inkább ki lehet tolni az üzemidőt. Az európai vezető kérdésünkre azt is elmondta, hogy nem tervezik, hogy az óráikba eSIM-et tegyenek, egyszerűen csináltak egy kutatást és az jött ki, hogy a felhasználók alig pár százalékának van erre igénye. Sokkal inkább a gépi tanulást igénylő analitikára helyezik a hangsúlyt, a reggeli ébredés után például kapunk egy "readiness" értéket, ami azt próbálja megmutatni, hogy mennyire vagyunk tettrekészek, ezt pedig nem csak az alvási adatainkból kalkulálja, hanem az előző napi aktivitásunkat is figyelembe veszi.


[+]

Mivel az Amazfit nem a telefonos üzletágból érkezik, mint a Samsung, a Huawei, vagy az Apple, ezért nem is állnak be olyan ismert platformok mögé, mint a Google Wear OS, a Tizen, vagy éppen a Harmony, meggyőződésük, hogy ezek túl általánosak ahhoz, hogy jó üzemidőt tudjanak garantálni mindenféle hardver számára, tehát töretlenül hisznek a saját tervezésű chipekben és a házon belül fejlesztett Zepp OS-ben. Az Amazfit Balance-ról hamarosan részletes teszttel is jelentkezünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés