Hirdetés

Samsung Univerzum: Valóban számíthatunk a Galaxy Watch eszközökre

Független klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a Galaxy Watch széria precíz mérésekkel támogatja az aktív és egészséges életmódot.

Az American Journal of Clinical Nutrition által közzétett tanulmány szerint az arra alkalmas Galaxy Watch készülékek nagy pontossággal mérik a testösszetételt, melyet a Louisiana Állami Egyetem, a Pennington Biomedical Research Center és a Hawaii Egyetem Rákkutató Központjának laboratóriumi eredményei igazoltak. A független tanulmány megerősíti, hogy a Samsung viselhető eszközei, a gyártó ígéretének megfelelően valóban segíthetnek az elhízás megelőzésében vagy a kialakult állapot kezelésében, ezzel közvetlenül hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek miatt bekövetkező halálozások számának csökkentéséhez, amelyekért 60%-ban az elhízás felel.


[+]

A kutatók kettős energiájú röntgenabszorpciós módszer (DEXA) és klinikai minősítésű, nyolcpontos bioelektromos impedanciaanalízis eredményeivel vetették össze a Samsung órák által generált adatokat, amely alapján a vizsgálat megállapította, hogy az a testtömegösszetétel mérésére alkalmas Samsung órák bioelektromos impedancia elemzésének eredményei 97-98%-os korrelációt mutatnak a klinikai referenciaeszközökkel mért eredményekkel. Egyszóval pontosak.

A BMI-vel (testtömeg-index) szemben a vázizomzatra, az alapanyagcserére, a test víztartalmára és a testzsírszázalékra vonatkozó adatokat tartalmazó BIA érték lényegesen pontosabb és átfogóbb képet adhat a felhasználók fizikai állapotáról. A folyamatosan és egyszerűen kivitelezhető mérések és az eredmények ismerete nagyban hozzájárulhat a tudatossághoz és motivációt biztosíthat a megfelelő lépések, mondjuk konkrétan plusz 2500 megtételére.

A viselhető aktivitásmérők hatásainak metaanalízise alapján megfigyelték, hogy a lépésszám napi 2500-zal nőtt az eszközök használatának köszönhetően, egy randomizált kontrollvizsgálat pedig 68 perces csökkenést regisztrált a passzívan töltött idő tekintetében, az élettani adatokkal szolgáló kiegészítők viselése pedig általában a felhasználók 60%-nál eredményezte az aktivitás valamilyen szintű növekedését.

Az első Samsung készülék, amely testtömegösszetételt is mért a Galaxy Watch4 volt.
Az első Samsung készülék, amely testtömegösszetételt is mért, a Galaxy Watch4 volt.

A Samsung órái közül először a tavalyi Galaxy Watch4 széria kínált hárompontos testtömegösszetétel-mérést, a funkciót pedig az idei Watch5 modellek is biztosítják. A mérés rendkívül egyszerű, mindössze a készülékek két fizikai gombjának felületét kell megérinteni a mutató és gyűrűs ujjunkkal úgy, hogy a kezünk ne érintkezzen az órát viselő kézzel. A mérés néhány másodpercet vesz igénybe, még a csatlakoztatott eszközre és a társalkalmazásra sincs hozzá szükség, a mérés közvetlenül az óráról indítható és az eredmények is elérhetők lesznek.

A független kutatás eredményei alapján tehát az arra alkalmas Galaxy Watch eszközök rendkívül pontos és megbízható eredményeket produkálnak a testtömegösszetételre vonatkozóan, de néhány praktikus trükkel optimalizálhatjuk az adatok konzisztenciáját. A méréseket érdemes minden nap nagyjából azonos időben, éhgyomorra végezni (a menstruáció ideje alatt hagyjuk ki a mérést), lehetőleg használjuk előtte a mosdót, a mérés előtt igyekezzünk kerülni az olyan tevékenységeket, amelyek megnövelik a testhőt és távolítsuk el az ékszereket.

Azóta történt

Előzmények