Tényleg csak kijelző lesz a Doogee Mix 4 előlapján

Szétcsúsztatható dizájnnal kávamentesítene a Doogee, a prototípusból az év végére lehet kézzel fogható, notchmentes megoldás.

Hirdetés

Kezdenek olvasóink megbékélni a gombamód elszaporodó notchcsal? Szerencsére a szenzorszigettel együtt több gyártó is felkínálja a kétoldali kijelzőrész hátterének elsötétítését, ilyen a P20 család, vagy éppen a nemsokára érkező OnePlus 6. Mindazonáltal nehéz nem elismeréssel csettinteni a Vivo Apex koncepciókészüléket megpillantva, ami egy nagy kijelző az előlapon, a szelfikamera felül ugyanis motorikusan emelkedik ki.

Nem renderkép: a Vivo Apex koncepciókészülék kint volt az MWC-n, és működött
A Vivo Apex koncepciókészülék kint volt az MWC-n, és még idén végfelhasználói termék lehet belőle (forrás: Pocket-lint) [+]

A Vivo megoldásából ráadásul végtermék készül, úgyhogy nem kivitelezhetetlen a teljes kávamentesség. A Doogeenak is van erre a témára rámenő prototípusa, amiből nem más, mint a Mix 4 lesz a kézzelfogható produktum. Igaz, a koncepciókészüléket kézhez kapó Mrwhosetheboss csatorna legkorábban az év végére várja a különlegességet, hiszen addig a Doogee Mix 3-nak is be kell futnia. A Mix 4 trükkje nem a szelfikamera, hanem az egész hátlap kiemelkedése, a klasszikus, szétcsúsztatható mobilokat felizézve, és ezekre visszagondolva biztosan sok olvasónkat elfogta a nosztalgia érzése.

A koncepciókészülék előlapi kamerái, szenzorai és beszélgetési hangszórója is szétcsúsztatott állapotban érhető csak el, és a szendvicsszerű (egyébként szemrevaló, minimalista) dizájn jelen formájában 11 milliméteres készüléket eredményez. A jókora vastagság mellé ugyanakkor tényleg a teljes előlapot betöltő megjelenítő jár, leszámítva azt a keskeny keretet, amire konstrukciós okokból egyszerűen szükség van. A Doogee Mix 4 prototípus így meglehetősen aprónak tűnik 5,99"-es kijelzőjével az egyébként szintén domináns megjelenítőjű, 6,2"-es Galaxy S9+ mellett. A phablet elvileg képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót is kap, bár a koncepcióvariáns egyelőre ezzel nem rendelkezett.

Azóta történt

  • NEX néven érkezhet a Vivo Apex

    A Vivo a 2018-as Labdarúgó Világbajnokság előtt készül bemutatni Apex néven ismert, egyre inkább koncepciókészüléknek tűnő modelljét.

Előzmények

Hirdetés