Teljes pompájában pózol a Google Pixel

Ahogy azt Android 7.0-s elemzésünkben kifejtettük, bizonyos okokból (pl. változó tárhelypartíció) számos Nougathoz kötődő újdonság csak a 7.1-es főverzióval mutatkozik be, ilyen például a háttérben folyó rendszerfrissítés vagy a fájlszintű titkosítás (ez 7.0-s eszközökön bétás formában próbálható ki). Október negyedike a Google nagy eseménye, ahol a Pixel és a méretesebb Pixel XL mobiltelefon mellett az Andromeda hibrid Android/Chrome OS lehet még a főszereplő, és persze a 7.1-es zöld robotos főverzió maga.

Egy hivatalosnak tűnő Google Pixel renderkép
Egy hivatalosnak tűnő Google Pixel renderkép

A Google Now indítót leváltó Pixel Launchert már mi is kipróbáltuk, és úgy tűnik, ez alapvető lesz a Pixel eszközök esetében, lásd a fenti, Evan Blass és a VentureBeat által közzétett renderképet. Az új indító elrejti az alkalmazásmenü ikonját, az appokhoz ehelyett a tálcáról felfele simítva lehet hozzájutni. A Google Assistant névre váltó Google Now asszisztens sávja kisebb lesz, helyet adva attól jobbra a dátumnak. Az értesítési kártyák paneljét továbbra is balról lehet majd előhúzni. A legfőbb vizuális újdonság persze a kitöltött, fehér vissza, kezdőképernyő és alkalmazásváltó gombtrió lehet. A középső gomb korábbi renderképeken még több színben pompázott. Talán így tesz majd, ha épp Google-funkciót használ a felhasználó.

Előzmények

  • A Google ígéri: emlékezetes lesz október 4-e

    A Pixel termékek mellett a Chrome OS-t és az Androidot egyesítő Andromeda project lehet a főszereplő. A bemutatóra állítólag 8 év múlva is emlékezni fogunk.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

  • Érkezik a Pixel Launcher

    Alighanem az új Pixel készülékekkel és az Android 7.1-gyel érkezik a béta formában kiszivárgott launcher.

  • Elstartolt és telepíthető az Android 7.0 Nougat!

    Osztott képernyős mód, kiterjesztett Doze, átrendezhető kapcsolók, új emojik, informatívabb értesítések és sok-sok újdonság a mindennél korábban közzétett főverzióban.

Hirdetés