Alkalmazásbemutató: Flappy Bird

Pofonegyszerű, ám annál addiktívabb a mai alkalmazásbemutató főszereplője. A Flappy Bird névre hallgató alkalmazás még tavaly tavasszal jelent meg, iOS és Android platformra érhető el, az igazi sikerek azonban idén érkeztek. Hirtelen ugyanis rengetegen kezdtek el a programmal játszani, tízmilliós letöltést generálva, a Play Áruházban be is került a legfelkapottabb appok közé a szoftver.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mint azt már említettem, maga a játék nem kimondotta bonyolult: a főszereplő egy madarat testesít meg, ami egy kétdimenziós pályán repül át néhány cső között. Utóbbiaknak értelemszerűen nem érdemes nekiütközni (egy koccanás ugyanis kapásból a kör végét is jelenti), ezek kikerülése a játékos feladata, a képernyőt megérintve ugyanis feljebb repül a madár. Egy abszolvált cső egy pontot jelent, nincs is tehát más dolgunk, mint repdesni és megdönteni a haverok rekordjait. Utóbbit egyébként könnyedén nyomon is lehet követni a Google Play Games integrációnak köszönhetően, mely a medálok (összesen négy szerezhető: bronz, ezüst, arany és platina) számon tartására is használható.

A játék grafikája nagyon stílusosra sikeredett, jelen sorok írójának egy az egyben a Super Nintendón futó Super Mario World ugrott be a megvalósításról. A függőleges zöld csövek egy az egyben a játékvilág kedvenc vízszerelőjének kalandjait juttatják az ember eszébe, a háttér és a képernyőn zajló pixelháború szintén nosztalgikus érzéseket keltenek. Jól össze van rakva, na. A hangeffektektől (melyeket egy kézen meg lehet számolni) viszont már nem estem hanyatt: zene nincs, a repülés, az ütközés és a földet érés zaján kívül mélységes csend veszi körbe az embert. Zavaró továbbá, hogy néha mintha a kelleténél hamarabb ütközött volna a madár az aktuális csőbe, illetve egy pause gombnak is örültem volna.

Mindent összevetve egy nagyon addiktív játékról van szó, mely gyors körökkel és stílusos grafikával operál. A futtatásához egy androidos (mely a Google által karban tartott rendszer legalább 2.2-es verzióját futtatja) vagy egy iOS alapú (minimum 6.0-s rendszerrel) készülékre lesz szükség, a beszerzése ingyenes, letölteni a Play Store-on, illetve az App Store-on keresztül lehet.

Értékelés: Flappy Bird (Android 2.2+ / iOS 6.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés