Hirdetés

TDK blog: Ár/érték arányával domborít az ST560S

Az okostelefonok világméretű terjedésével párhuzamosan kicsit lassabb ütemben ugyan, de elkezdtek elérhetővé válni a jó minőségű, hordozható, headset kialakítású fejhallgatók is, hiszen bőven akadnak olyan emberek, akiknek a telefon mellé csomagolt egyszerű kis headset nem üti meg az élvezetes zenehallgatáshoz szükséges szintet. A TDK LoR középkategóriába sorolható ST560s névre hallgató fejhallgatója pontosan ezeket a felhasználókat célozza meg.


[+]

A csomagolás viszonylag egyszerű, a tartozékok kínálata pedig szegényes, a fejhallgatón kívül csak a jack kábelt találjuk a dobozban, hordozható eszköz lévén azért egy tok még járhatott volna hozzá. A headset zárt, fület körülölelő, over-ear kialakítású darab, a párnái műbőrből készültek, a fejpántot azonban csak egy vékony, gumiszerű anyag fedi ott, ahol a fejünkkel találkozik. A kábel flat kialakítású, 1,2 méter hosszú, CTIA lábkiosztású, egy felvevőgomb és egy hagyományos potméteres hangerőszabályzó található rajta. Valószínűleg a lapos kialakítása miatt egy kicsit több kábelzajt hordoz magában, mint egy hagyományos kábel, de elhelyeztek rajta egy kis csipeszt, ruhára csiptetve ezt a problémát jelentős mértékben csökkenthetjük. A beépített mikrofon egészen fenn, körülbelül az áll magasságában található, ha az ST650s a fejünkön van, a beszélgetési hangminőséggel semmi problémám nem akadt. Az izolációja példás, zajosabb környezetben is hallgatható, de a kirívóan erős hangokat meghalljuk vele zenehallgatás közben is.


[+]

Felhelyezés után azonnal érezzük, hogy kényelmes darabbal van dolgunk. A szorítása átlagos, egyáltalán nem zavaró, a pántok 3-3 centiméterrel állíthatók oldalanként, valószínűleg mindenki meg tudja vele az ideális beállítást. A hangján általánosan észrevehető az olcsóbb audioeszközökre jellemző enyhe fátyolosság, de szerencsére abszolút tolerálható mértékben van jelen. A tér és a szeparáció árkategórián belül jónak mondható, néha túlságosan hátulról lehet hallani ugyan egy-két hangszert, ezt a 40 milliméter átmérőjű membránt valószínűleg nem ehhez a párnamérethez tervezték, ennek ellenére sok olyan embert ismerek, aki szereti ezt a már-már mesterségesen nagy teret. A hangkép koherenciája teljes mértékben áll, egyik tartomány se nyomul az arcunkba idegesítően, minden a helyén marad.


[+]

A TDK Life on Record ST560S egy nagyon jól sikerült headset az árkategóriájában. Jelenleg 15 066 forintot kérnek érte, ezért cserébe pedig kapunk egy korrekt hangú, jó izolációval megáldott, kényelmes és jól kinéző fejhallgatót, amit ráadásul táskában hordozáshoz össze is lehet csukni. Természetesen ez az eszköz sem hibátlan, a tokot igazán kár volt elhagyni a csomagból, a hangjába is bele lehet kötni, de a kedvező ára kompenzálja hiányosságait, abszolút ajánlható darab.

Azóta történt

Előzmények