Hirdetés

TDK blog: Belépőkategóriás headset a TDK LoR műhelyéből

A TDK Life on Record termékei az alsóbb kategóriákban is hódítanak, bejegyzésünk tárgya az ST260s névre hallgató headset kialakítású on-ear fejhallgatójuk, ami nem csak a kényelmes kivitelével és fiatalos megjelenésével, hanem az ár/érték arányával is kiemelkedik a piac többi tagja közül. A doboza viszonylag egyszerű, a fejhallgatón kívül csak egy kábelrögzítő csipeszt tartalmaz, aminek segítségével a kábelzajt csökkenthetjük jelentősen.


[+]

A fejhallgató fülkagylóra ülő kialakítású, kényelmi szempontból pedig abszolút ideális, a fejpárnán kívül a pánt felső részét is műbőr borítja, emellett az egész eszköz könnyű, a csekély szorítási ereje pedig hosszútávon sem teszi fárasztóvá. A pántok tág tartományban, könnyen állíthatók, szállításhoz pedig teljesen síkba fordítható a fejhallgató fülre ülő része, így egy táskában viszonylag könnyen hordozható. A kábele 1,2 méter hosszú, egy oldalon került elvezetésre, csatlakozója 3,5 milliméteres, L-alakú és aranyozott. Headset funkciók szempontjából iPhone-nal és az androidos készülékek többségével képes teljesen együttműködni.


[+]

A hangminőségért két darab 40 milliméter átmérőjű dinamikus meghajtó felel, hangzás szempontjából hasonlók a tapasztalatok, mint az ST100 esetében, az egyetlen igazi különbség az izolációban rejlik, bejegyzésünk mai alanya ugyanis jóval inkább ki képes szűrni a zajokat, mint olcsóbbik testvére. A hangképre továbbra is jellemző egy nagyon halvány magaskiemelés, illetve egy elég erős fátyolosság, sok részlet nem jelenik meg úgy a zenében, ahogy annak meg kéne jelennie. A beszélgetési hangminőségre azonban egyik oldalról se lehet panasz, tiszta és érthető módon lehet hívásokat lebonyolítani, a mikrofon és a felvevőgomb párosa a nyak vonala körül helyezkedik el, mikor a fejünkön van a headset.


[+]

Összességében az ST260s minden olyan funkciót tud, amit ebben a kategóriában elvárhatunk egy headsettől. Kényelmes, átlagos környezetben elegendő az izolációja, hordozhatósága viszonylag egyszerű, kábelzaja csekély, egy okostelefon gond nélkül ki tudja belőle hozni a maximális hangminőségét, az ára pedig kedvező, 6590 forintért kínálja magát az eszköz, ami az általunk kipróbált piros variánson kívül szürke és kék színben érhető el.

Azóta történt

  • TDK blog: Kicsi, de karakteres fejhallgató a WR680

    20 000 forint körüli árával a WR680 egy nagyon jó ajánlat, hiszen egy vezeték nélküli, de kábellel is használható, kicsi, kényelmes fejhallgatót kapunk a pénzünkért.

  • Philips SHL3065 - hosszú beszélgetésekhez

    A Philips egyik belépőkategóriás, headset funkciókkal is ellátott, kábeles fejhallgatója telefonálásra egyáltalán nem rossz, de zenehallgatásra lehet jobbakat találni az áráért.

  • TDK blog: Sötétben világít az SP400

    Nem az SP400 az első TDK Life on Record termék, ami foszforeszkáló kábellel érkezik, de headsetes kialakításban még nem találkoztunk ilyesmivel.

Előzmények