Tablettel is készül a Samsung

Nem csak a csúcskategóriás Galaxy Tab S4 esélyes még az idén, az eddig kissé kevesebb figyelmet kapott Tab A szériás táblagép is várható, amely már rendelkezik Bluetooth certifikációval. Ezen kívül eddig tulajdonképpen semmi egyéb nem derült ki a Galaxy Tab A (2016) utódjának szánt eszközről, a Sammobile viszont firmware információkból előhalászta a Tab A2 XL specifikációját. Azt azért persze eddig is tudtuk, hogy lesz csak WiFi képes (SM-T590) és LTE (SM-T595) változat is.

A Galaxy Tab S4-re augusztusban számítunk.
A Galaxy Tab S4-re augusztusban számítunk. [+]

A Galaxy Tab A2 XL a Snapdragon 450-es szettjére váltja a házi fejlesztésű Exynos lapkakészletet, amelyhez 3 GB operatív memória és 32 GB bővíthető belső tárhely jár majd. A kijelző minimálisan nagyobb, 10,5 hüvelyk, a felbontás azonban marad 1200 x 1920 pixel, de több mint valószínű, hogy a home gombba épített ujjlenyomat olvasót egyrészt virtuális navigációs gombok, másrészt az 5 megapixeles előlapi szenzorral együttműködő arc alapú azonosítás váltja. A felsőbb kategóriában várható írisz-azonosításra nem érdemes számítani.

Elvileg ő itt a Galaxy Tab A2 XL
Elvileg ő itt a Galaxy Tab A2 XL [+]

Adatkommunikációs szempontból érdemes megemlíteni az 5 GHz-es frekvencián 802.11ac szabványon is kapcsolódó WiFi-t, a 4.2-es Bluetooth-t, valamint a GSM képes verzióban értelemszerűen az LTE támogatást. A 7200 mAh-s akkumulátor gyorsított tempóban tölthető, ami külön praktikus ekkora kapacitás mellett. A 8.1-es Androiddal startoló tablet megjelenésének dátumáról vagy az árazásról egyelőre nincsenek információink.

Előzmények

Hirdetés