Szűkös lehet az Apple ellátmánya

A feszült japán-koreai viszony miatt az Apple-nek sürgősen alternatívákra lehet szüksége, hogy elegendő kijelzőhöz jusson.

Hirdetés

A Japán által életbe léptetett specifikus export korlátozások (fluorozott poliimid, rezisztréteg és hidrogén-fluoridra vonatkozóan) ellátási gondokat okozhatnak az iparágban. A második világháborúban felmerült feszültségeket ezek szerint mégsem sikerült mindkét fél számára kielégítően rendezni. A Dél-Koreával szemben megfogalmazott szigorítás közvetve az Apple-nek is problémát okozhat, tekintve, hogy az új iPhone-okhoz szükséges OLED paneleket a Samsung szállítaná. De az LG-re nézve sem kedvező a döntés.

A helyzetből nem csak a kínai BOE Display profitálhat, de a japán JDI is, akik kis méretű OLED paneleket szállítanak az Apple Watch-hoz. Mivel az Apple kénytelen lesz beszállítói alternatívák után nézni, ha a legnagyobb OLED gyártó Samsung alapanyag problémák miatt kiesik a játékból, az LG pedig szintén érintett a korlátozásoktól, a BOE marad, mint lehetséges megoldás. A Huawei Mate 20 Pro esetében már bizonyítottak, az általuk gyártott egységekkel nem volt probléma, a kapacitások viszont elégtelenek lehetnek. Ezt fogja orvosolni a BOE B11 és a B12-es gyártóegység üzembe helyezése idén év végén és 2020-ban.

Előzmények

Hirdetés