Szeptember 29-én tartja eseményét a Google

A Google immár hivatalosan is kiküldte a meghívókat a következő nagy sajtótájékoztatójára, melyet szeptember 29-én San Franciscóban tartanak meg. Az eseményen nem csupán az Android 6.0 Marsmallow hivatalos elindítására lehet számítani, hanem bemutatkoznak majd az új Nexus készülékek is. A keresőóriás cég referenciatelefonjait az LG és a Huawei gyártja, előbbi 5X, utóbbi pedig 6P néven kerülhet fel a boltok polcaira.


[+] Fantáziakép az LG Nexus 5X-ről

A dél-koreaiak megoldása lehet a kisebb, vagyis kompaktabb és egyben egy picit gyengébb modell a kettő közül, hiszen a hírek szerint 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt kap, a burkolat alatt pedig egy Snapdragon 808 chipset dolgozik. Rendszermemóriából 2 GB dukál, a fényképezés szerelmesei a 12,3 megapixeles kamerában élhetik ki magukat, a biztonságról pedig az ujjlenyomat-olvasó gondoskodik.

Állítólag a Huawei Nexus 6 prototípusa látható a Weibón kiszivárgott képeken Állítólag a Huawei Nexus 6 prototípusa látható a Weibón kiszivárgott képeken
Állítólagos kép a Huawei Nexus 6 prototípusáról [+]

A Huawei phabletje már más felhozatallal hívja fel magára a figyelmet: 5,7 hüvelykes QHD megjelenítő, Snapdragon 810 SoC, valamint 3 GB RAM és hátulra szerelt biometrikus leolvasó jellemzi hardveresen. Akinek kevés lenne az alapmodellhez járó 32 gigabájtos belső tárolóegység, az állítólag 64 és 128 gigabájtos példányokat is vásárolhat, az árlépcső 50 és 100 dollár között alakulhat. Ez lesz egyébként az első olyan Nexus eszköz, mely a kínai vállalat boszorkánykonyhájában készül. Az eseményen tehát több érdekesség várható, elvileg egy új Chromecast kütyü bejelentésére is számítani lehet.

Azóta történt

  • Így fog kinézni a Nexus 5X és 6P doboza

    A dobozról szóló fotók egészen biztossá tették, hogy mi lesz új Nexusok neve, a dobozok pedig kifejezetten tetszetősek.

  • Október 5-től lehet elérhető a Marshmallow

    Az Android 6.0 operációs rendszer az ősz közepe előtt debütálhat, legalábbis az egyik kanadai szolgáltató szoftverfrissítési ütemterve erre enged következtetni.

  • Sötétben is villoghat a Nexus 6P kamerája

    A bejelentés előtti utolsó napra is maradtak pletykák: a nagyobbik, Huawei által gyártott Nexus készülék állítólag 12,3 megapixeles, kevés fényben is helytálló kameraszenzorral érkezik.

Előzmények

  • A „Huawei Nexus 6” 3D-s modellje is kiszivárgott?

    Múlt héten az állítólagos LG Nexus 5 (2015), aztán pedig a Huawei Nexus 6 (2015) is megmutatta magát 3D-s renderképeken, aztán egy Nexus 5 prototípus is felbukkant.

  • Kiszivárogtak az új Nexus mobilok specifikációi?

    Az állítólagos LG és Huawei Nexusok paraméterei az egyik kéminformációk megosztásáért felelős Twitter oldalon bukkantak fel

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

Hirdetés