Október 5-től lehet elérhető a Marshmallow

Az már biztos, hogy a következő generációs Nexus készülékek, vagyis az 5X és a 6P szeptember 29-én látnak napvilágot, hiszen ezen a napon tartja nagyszabású sajtóeseményét a Google. Ezek a készülékek a legújabb Android operációs rendszert futtatják, aminek rendszerverziója már 6-ossal kezdődik, és a Marshmallow fantázianevet kapta korábban. A nagy kérdés eddig az volt, hogy más (Nexus) mobilok mikor élvezhetik a mályvacukor adta lehetőségeket, ám most úgy tűnik, erre sem kell túl sokat várni.


[+]

Az internetre feltöltött szoftverfrissítési ütemterv szerint ugyanis a Nexus 5 és Nexus 6 készülékekre október 5-től lehet feltelepíteni az Android M-et, már ha igazak az egyik kanadai szolgáltató információi. A reménysugarat az árnyékolja egy kicsit be, hogy még az operátor szerint is van esély a változtatásra, szóval még korántsem biztos az, hogy ilyen hamar frissülnek a korábbi Nexus eszközök. A szeptember végi eseményen mindenesetre többet megtudhatunk majd a Marshmallow későbbi elérhetőségéről, amit egyébként a csúcstelefonokon idén vagy jövő év elején látni fogunk, hiszen a Samsung és a HTC háza táján is voltak már híresztelések az update-tel kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények

  • Szeptember 29-én tartja eseményét a Google

    A keresőóriás cég kiküldte a meghívókat a következő sajtótájékoztatójára, melyen nem meglepő módon a Nexus készülékek és az Android Marshmallow lesz a középpontban.

  • Kimarad a sötét téma az Android 6.0-ból

    Úgy tűnik, hogy az Android Marshmallow korai fejlesztői verzióiban fellelhető, sötét Material Design téma nem kerül bele a végleges változatba.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

    A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.

Hirdetés