Strapabíró lett az Oppo első hajlítható modellje

A résmentesen záródó szerkezet esztétikailag megnyerő, de praktikus is?

Az Oppo decemberben mutatta be a hajlítható Find N-t, ami tapasztalataink alapján az eddigi legjobb kialakítással rendelkező, flexibilis kijelzővel szerelt modell, legalábbis az ergonómiát és a méretet tekintve, a szoftvert meg nem ide szánták, úgyhogy egy esetleges nemzetközi verzió érkezéséig a hiányosságok és a kínai piachoz alkalmazkodó jellegzetességek nem relevánsak a készülék használhatóságának megítélése szempontjából.

A formátum viszont adott és mint ilyen, elég általános vélekedés, hogy az Oppo nagyon eltalálta a méretet és a kialakítást. A speciális zsanérszerkezet sokkal nagyobb hajlítási ívet enged, így valóban kevésbé hangsúlyos a gyűrődés a belső kijelző esetében (pár nap használat után nem csak nem hangsúlyos, de egyáltalán nincs is), a kijelző két fele pedig résmentesen illeszkedik, ami sok felhasználó számára alapkövetelmény az ilyen készülékekkel szemben.

Esztétikailag valóban nagyon profi és kellemes benyomást kelt, ha a kijelző két fele között nincs hiátus, jó érzés összecsukni, de ha valami a kijelzőn marad, ebben a formában az ott is marad. A belső panel pedig az ultravékony üveg réteg ellenére még mindig sérülékeny, a szokásos Mohs 2 szinten már mélyebb karcok keletkeznek, ezt egy apró oda nem illő tárgy is képes előidézni, nem kell direkt körömmel karistolni.

A zsanér viszont nagyon ellenálló a behatolókkal szemben, Zack konkrétan egy marék homokot borított az eszközre, kicsit még bele is simogatta, de a zárszerkezet meg sem mukkant. Ez rendkívül bíztató a hosszútávú használatot illetően, ahogy a szerkezeti integritás is. Személy szerint mindig meglepődöm, hogy milyen masszívak az ilyen jellegű eszközök, az Oppo Find N meg sem nyekken, ha nem megfelelő irányba feszegetjük. Maximum a puhább belső kijelzőt karistoljuk össze a farmerszegeccsel, ha ráülünk, de baja biztosan nem lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés