Sportra szánt TWS-t mutatott be a Sennheiser

A Sport True Wireless állítólag képes megfogni vagy épp beengedni az edzéssel járó hangokat ANC nélkül is.

Új vezeték nélküli sztereó fülhallgatóval bővíti kínálatát a Sennheiser. A német márka a Sport True Wireless eszközt kifejezetten azoknak szánja, akik edzéshez keresnek vezeték nélküli fülhallgatót. Állítólag kialakításával kényelmes viseletet biztosít, mellette pedig képes kizárni vagy épp beengedni az olyan hangokat, mint például a futás közben a láb dobogása. Utóbbihoz két dologra van szükség: bekapcsolni a támogató alkalmazásban az Aware EQ módot, valamint a dobozban mellékelt négy szilikonharang-pár közül felrakni azokat, melyek nyílt kialakításúak. A fülhallgató maga in-ear, tehát a hallójáratban ül, a nyitott gumiharangok viszont úgy vannak megtervezve, hogy a hangszóró körül minimális nyílást hagyjanak a külső hangok beengedéséhez. Az angol Coach magazin már kipróbálta az eszközt, tesztelőjük szerint a funkciónak nagyobb a füstje, mint a lángja, jelentős különbséget nem lehet tapasztalni a nyitott vagy a zárt harangok között, így azt javasolja, hogy akinek kellenek a külvilág hangjai, az inkább vegye ki az egyik fülest.

Hirdetés

IP54 szerint bírja az izzadtságot és a kisebb esőket is.IP54 szerint bírja az izzadtságot és a kisebb esőket is.IP54 szerint bírja az izzadtságot és a kisebb esőket is. IP54 szerint bírja az izzadtságot és a kisebb esőket is. (forrás: Sennheiser) [+]

Aktív zajzár nincs a Sport True Wirelessben, az iOS-re és Androidra letölthető támogató alkalmazás azonban kínál egy Focus EQ beállítási lehetőséget, mely segít kizárni például az edzőterem zaját. A Sennheiser Smart Control alkalmazásban van lehetőség egyéb előre telepített EQ-beállítások közül is választani, de van opció a hangszínszabályzó manuális beállítására is. Azért, hogy a fülhallgató kényelmesen üljön a fülben, a négy gumiharang mellett három gumiszárny is van a csomagban, ezekkel az anthelixben támasztja meg magát a Sennheiser eszköze. Az előbb hivatkozott teszt szerint a kényelem és a stabilitás rendben van a 6,8 grammos kiegészítőknél. Mivel sport fülhallgatóról van szó, így adott az IP54-es szabvány szerinti por-, izzadtság- és fröccsenésvédelem is.

A töltőként is szolgáló hordozó bölcső.
A töltőként is szolgáló hordozó bölcső. (forrás: Sennheiser) [+]

A hangokért 7 milliméteres dinamikus meghajtók felelnek, Bluetooth 5.2-t (class 1, BLE) használva SBC-n, AAC-n és aptX Adaptive-on keresztül megy át a hang (5 Hz és 21 kHz között. 110 decibeles hangnyomásszinttel). Fülhallgatónként két beépített mikrofon van, ezekkel lehet telefonhívásokat is lebonyolítani. A Sport True Wireless támogatja a különböző okosasszisztenseket, ezeket az érintőfelületen bevitt paranccsal lehet előhívni.

Ilyen a Sennheiser Sport True Wireless a fülben.
Ilyen a Sennheiser Sport True Wireless a fülben. (forrás: Sennheiser) [+]

Egy teljes töltéssel 9 órányi folyamatos hanglejátszást ígér a gyártó, a hordozóban összesen 18 órányi plusz energia van, tehát két teljes újratöltésre jó. A töltési idő másfél óra a gyártó szerint, fülesenként 55 milliamperórás akkumulátorok vannak, a hordozó tok 400 milliamperórás kapacitású. A Sennheiser jelenleg előrendeléseket vesz fel, a termék értékesítése május 3-tól kezdődik 130 eurós (48 ezer forintos) áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés