A fél világot otthagyják a Sony mobilok

A nyereségesség a cél, úgyhogy a Sony Mobile innentől a fókuszrégiókra koncentrál, és lényegében feladja a világpiac nagy részét.

Évek óta nem megy jól a Sonynak, ha mobileladásokról van szó, és az érdekes, de túlárazott Xperia 10 vagy a 10 Plus-féle félrelépések sem nagyon segítenek. A sok lábon álló japán vállalat ezért most drasztikus lépésre szánta el magát, noha az elmúlt negyedévekben már folyt ennek az előkészítése: kilépnek a világ legtöbb mobilpiacáról. Persze a gyártó nem így fogalmaz: térképén ott vannak a kékkel jelölt fókuszrégiók, ahol nyereségessé kívánják tenni az Xperia vonalat. Ebbe beletartozik az Európai Unió nagy része, további néhány ország az Öreg Kontinensen, Japán, Tajvan,és Hongkong.

A Sony mobilos fókuszérképe
A Sony mobilos fókuszérképe és a különböző régiókban tervezett gazdasági változások (forrás: Xperia Blog)

A többi piac kevésbé szerencsés, és vagy már eleve kivonultak onnan a japánok, vagy most, illetve ebben a fiskális évben tehetik meg azt. A pontos megfogalmazás: fókuszban nem lévő és defókuszált régiók. Gyártási és értékesítési oldalról is újragondolják a dolgokat, a cél pedig az árbevétel növelése mellett új fogyasztói értékek létrehozása és közvetítése. A Sony a 2020-as pénzügyi esztendő végéig, azaz 2021. március 31-éig kívánja nyereségessé tenni a mobilbizniszt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Az Xperia 20 is megmutatta magát

    Igaz, újfent korai renderképeken. Készülőben a Sony őszi mobilkínálata, ismerős, hosszúkás vonalakkal.

  • Xperia 2-ről bukkantak fel renderek

    Még az Xperia 1 is előrendelési fázisban van, de már érkeznek a képek az állítólagos utódról.

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

  • Sony Xperia 1: újratervezés?

    XZ4 helyett 1-es számozással futhat be a nyúlánk kijelzős, tripla hátlapi kamerás Sony csúcsragadozó, aminek a kameráihoz a Light.co tehet hozzá okosságokat.

Hirdetés