Snapdragon 855-tel futott be az iQOO gamer telefon

Méretes kijelző és ház, fejlett hűtés és hardver, temérdek memória és tároló, valamint apró szenzorcsepp - ez a Vivo játékosoknak szánt telefonja.

Hirdetés

A klasszikus Snake-től a komoly hardverigényű Asphalt 9-ig rengeteget fejlődtek a mobilos játékok, amelyek mostanság dedikált termék alkategóriát kaptak. A gamer okostelefonok három dologgal különböztetik meg magukat. Egyedibb a dizájnjuk, és bár a Vivo iQOO éppenséggel nem kapott komolyabb fogásfelületet, a LED sor a hátulján a műfajban szinte kötelező elem, hosszanti oldalon pedig két érintőgomb ad extra irányítási lehetőségeket játék közben. Egyszerre lenyomva indul a játékközpont, egy sor beállítással.


[+]

Ott van aztán a hardver: 6/128 GB-tól 12/256-ig nem lesz olyan felhasználó, aki ne tudna elég játékot telepíteni. A Snapdragon 855 pedig a legerősebb Qualcomm lapka, amely a 4000 mAh-s teleppel és az 1080 x 2340 pixeles, 6,41"-es AMOLED panellel kellő hosszúságú és zavartalan képfrissítésű szórakozást ígér.


[+]

Végül pedig méretesebb a hőelvezető rendszer is: az iQOO a szintén vivós Nexnél állítólag 14%-kal hűvösebben működik. Olyan szoftveres extrák vannak még, mint például minden erőforrás a játékok hibátlan futására fordítása, vagy éppen a gördülékeny váltás WiFi és 4G között, hogy az online szórakozás is zavartalan maradjon. Emellett a rezgőmotor és a hangszóró is dinamikusabb a megszokottnál.


[+]

Máskülönben azért mégiscsak egy okostelefonról lehet beszélni: 157,69 x 75,2 x 8,51 milliméterével és 195 grammjával az iQOO a méretesebb phabletek közé sorolható. Akad 2D-s arcfeloldás és képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, két SIM foglalat és persze gyorstöltés, 44 wattos alapon, 45 perces teljes töltésidővel, a gyártó sajátos kábelével.


[+]

Az elő- és hátlapra egyaránt 12 megapixeles kamera került. Az utóbbi mellé egy 13 megapixeles, széles látószögű modul is odafért, illetve egy 2 megapixeles segédkamera a bokeh módhoz. Az üröm az örömben az elérhetőség: egyelőre nem várjuk idehaza az iQOO felbukkanását, pedig Kínában kifejezetten kellemesre sikeredett az árazása.


[+]

6/128-as konfigurációban 3000 jüanon nyit (124 ezer forint), és a 12/256 GB-os is csak 4300 jüanba kerül (178 ezer forint). Az ottani piacra szánt verziók nélkülözik a B20-as LTE sávot. A gyártó a két színváltozatnak a lávanarancs és electro-optic kék fantázianeveket álmodta meg. A Vivo jelzés láthatóan hiányzik, és az iQOO szinte biztosan csak az első, saját logós gamer telefon a sorban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés