Sok újdonságot ígér a One UI 5 Watch

A frissített felhasználói felület béta tesztje valamikor a hónapban indul, az új funkciók a második félévben válhatnak elérhetővé.

Hamarosan frissülhetnek a WearOS-t futtató Samsung Galaxy Watch készülékek. A One UI 5 Watch béta tesztje valamikor ebben a hónapban indul, az új Watch6 széria pedig már valószínűleg az új felhasználói felülettel érkezik, valószínűleg július végén. A továbbfejlesztett funkciókat kínáló felület a Watch4 és Watch5 modellek várhatják többek között részletesebb alváselemzéssel, az állóképességhez igazított szabott edzéstervvel és új SOS funkcióval.


[+]

Az óra és a Samsung Health alkalmazás is több segítséget nyújt majd a megfelelő alvási szokások és optimális környezet kialakításához, az új felület, a Sleep Insight UI pedig több és részletesebb adatot közöl az alvás minőségére vonatkozóan. Továbbá, amint a Galaxy Watch érzékeli, hogy a felhasználó elaludt, a SmartThings felkínálja, hogy a csatlakoztatott eszközöket kikapcsolja, az alvó üzemmód pedig elnémítja az értesítéseket, valamint elsötétíti az okostelefon és az okosóra kijelzőjét. A One UI 5 Watch továbbfejlesztette ezt a funkciót azzal, hogy zöld LED-fény helyett infravörös érzékelőt használ a zavaró tényezők további minimalizálása érdekében.

Hirdetés

 


[+]

Az edzésterveket már a felhasználó kardiorespiratorikus kapacitása alapján állítja össze a rendszer. A maximális oxigénfelvétel (VO2 max) megállapítását követően egyéni intenzitástartományokat alakít ki az algoritmus, ami alapján a célnak a megfelelő pulzusszámmal végezhetjük a gyakorlatokat, erre pedig figyelmeztet is a rendszer, ha nem a megfelelő zónában vagyunk. A Watch5 Pro felhasználók pedig a GPX fájlokat is elérik majd az alkalmazásban.


[+]

Az SOS funkciók opcionális helyadatszolgáltatással bővülnek, amennyiben hivatalos segélykérő számmal folytatunk telefonbeszélgetést, ezzel együtt az orvosilag releváns adataink (alapbetegségek, gyógyszerelés stb.) is megosztásra kerülnek, amennyiben ezeket korábban megadtuk az appban, az esésérzékelés pedig minden 55 évnél idősebb felhasználó esetében alapértelmezetten aktív lesz az órán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés