Hirdetés

Samsung Univerzum: Megjöttek az új Note funkciói az S10-ekre

Október 1-én indult el a frissítés Európában, a Galaxy S10, S10+ és S10e kap egy csomó új funkciót.

Amikor a Note 10 megjelent, akkor került bele egy csomó olyan extra, amire igazából hardveresen a Galaxy S10 készülékcsalád tagjai is fel voltak készítve, úgyhogy már akkor tudni lehetett, hogy ezek közül egy csomót meg fognak kapni a ceruza nélküli Samsung csúcsmodellek is. A koreai gyártó október 1-én indította el a frissítési folyamatot, ez az udpate pedig tényleg sok újdonságot tartalmaz a szokásos biztonsági csomag aktualizálása mellett.

[+]

A legtöbb új funkció a kamerát érinti, főleg azok fognak örülni, akik sokat videóznak a termékekkel. A S10-ekben is benne van az élő bokeh effekt mozgókép felvétele közben, nem csak a hátlapi, hanem az előlapi kamerával is működik. Ez az esetek zömében sokkal látványosabb portrevideózást eredményez, nem csak arról van szó, hogy a háttér homályosabb, hanem néhány effekttel is fel lehet dobni a történetet, például lehet csak az arc színes, minden más pedig szürkeárnyalatos. Az is igaz, hogy ezt csak emberi fejjel (vagy arra roppantmód emlékeztető dologgal) lehet összehozni, a szoftver ugyanis csak akkor használja a funkciót, ha arcot érzékel.


[+]

Szintén a videós eszköztárat bővíti, hogy már ultraszéles látószögre állítva is elérhető a szuperstabi, ami eddig a hagyományos látószög és az ultraszéles közötti átfogással biztosította a kifejezetten jó hatásfokú, remegésmentes videózást. A még nagyobb látószöggel egyébként eddig sem volt túl nagy gond, mert ott egyébként is stabilabbak a videók, de így kevésbé kell koncentrálni, ha az ember rázkódásmentes felvételt szeretne rögzíteni. Szintén az ultraszéles látószöghöz kapcsolódik, hogy itt is elérhető az éjszakai mód, hogy este kézből is lehessen más perspektívából jobb minőségű fotókat készíteni. Mindez pedig az előlapi kameránál is elérhetővé vált, ha valaki sötétben szeretné magát fotózgatni.


[+]

Mostantól az S10 család modelljei is működnek a DeX Windows és Mac gépekre letölthető kliensével, amely alkalmazásként fut a számítógépeken a telefon funkcióit megmutatva, ez is a Note 10 újdonsága volt eddig. A magyarul AR irkafirka néven futó jópofaság is elérhető (lehet rajzolni a videókra és a megjelölt objektumokon rajta "ragad" a firkálmány), plusz a gyári videószerkesztő is fejlődött.

Egy elég markáns frissítésnek fogható fel tehát a mostani, bizonyára sok S10 tulajdonos fog ezeknek örülni, főleg azok, akik sokat fotóznak és videóznak, de a DeX kliensek elérhetősége a vállalati ügyfélkör számára is örömteli újítás.

Előzmények